Gå direkt till innehåll
Svensson-test mäter bilenergi under Almedalsveckan

Pressmeddelande -

Svensson-test mäter bilenergi under Almedalsveckan

Hur väl står sig en modern elbil och laddhybrid när det gäller energiförbrukning? Det tänker Öresundskraft, Gröna Bilister och Jämtkraft ta reda på i ett ”Svensson-test” av sex olika bilmodeller under Almedalsveckan.

 –Vi vill på ett åskådligt sätt mäta och visa hur effektiva elbilar och laddhybrider är vid vanlig körning, berättar Per Lundgren, elbilsexpert på Öresundskraft.

Nyligen genomfördes Oresund Electric Car Rally, ett elbilsrally runt Öresund med Öresundskraft som en av arrangörerna. En av tävlingsgrenarna var just energisnål körning där bilarnas energiförbrukning mättes med hög precision.

 –De mätkunskaperna vill vi nu tillämpa på en mer vardaglig situation. Almedalstestet är tänkt som en praktisk demonstration av hur mycket bilarna förbrukar vid normal framfart på svenska vägar i lagstadgad hasighet. Ett ”Svenssontest” helt enkelt.

Bland de bilar som ska testas finns både etablerade och helt nya modeller från bland annat Nissan, Volvo, Toyota och Opel.

Tre elbilar och tre laddhybrider ska testas, det första paret på måndag den 1 juli och det sista på onsdag den 3 juli. Körsträckan på 75 kilometer speglar det faktum att den stora majoriteten av all daglig bilpendling i Sverige sker inom detta avstånd. För mätning av elförbrukningen svarar Chargestorm.

–Almedalsveckan samlar politiker och organisationer med stort intresse för energi- och miljöfrågor. Det är en perfekt arena för att visa vilken enorm potential som finns i energisnål bilism. Intresset är mycket stort, avslutar Per Lundgren.

Mer information:
Per Lundgren, elbilsexpert, Öresundskraft, tel 070-418 32 14
Mattias Goldmann, Gröna Bilister, tel. 070-309 00 45
Mikael Hagman, Jämtkraft, 072-728 96 14
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskrafts vision ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från spillvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. Med 400 medarbetare ser vi till att 260.000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. http://www.oresundskraft.se.

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35
Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt 070-000 36 44

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige