Gå direkt till innehåll
Sveriges största solcellspark öppen för anmälningar

Pressmeddelande -

Sveriges största solcellspark öppen för anmälningar

En bra start – men mycket arbete återstår. Det är läget för Solar Park Helsingborg, en solcellsanläggning som kan bli Sveriges största.

– Vi har fått in intresseanmälningar för 500 andelar. Vid 2000 sätter vi igång med den första etappen. Det berättar Ann-Sofie Lindqvist, projektledare för Öresundskrafts och NSR:s gemensamma solcellsprojekt i Helsingborg.

Arbetet med den framtida solcellsparken sker genom ”Solel i Helsingborg Ekonomisk Förening”. Via föreningen kan alla, såväl företag som privatopersoner, köpa andelar i parken. En andel kostar 3000 kronor vilket motsvarar en solcellspanel och ger medlemskap i föreningen. Målet är att 8000 andelar tecknas under 2015.

Anläggningen placeras på deponikullarna på det som var Helsingborgs soptipp. Området går numera under namnet Vera Industripark och förvaltas av Nordvästra Skånes Renhållnings AB, NSR. Men varken Öresundskraft eller NSR gör detta för att tjäna pengar utan för att driva på utbyggnaden av solceller och förnybar elproduktion.

– Det är ett sätt för oss att bidra till omställningen mot ett hållbart energisystem och att främja lokal elproduktion, säger Öresundskrafts vd Anders Östlund.

Den första fjärdedelen av anläggningen, med en effekt på 500 kW, kan stå färdig i augusti 2015. Det är sedan upp till föreningen att besluta om hur intäkter från el och elcertifikat ska användas. 

Not: Bilden är ett fotomontage.

Mer information:
Ann-Sofie Lindqvist, projektledare, Öresundskraft, 042-490 39 65
Diedrik Fälth, solcellsexpert, Öresundskraft, 070-418 32 11
Conny Wettergren, anläggningschef, NSR, tel. 042-400 13 60,
conny.wettergren@nsr.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskrafts vision ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från restvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. 400 medarbetare ser till att 260.000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. http://www.oresundskraft.se.

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35
Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt 070-000 36 44

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige