Gå direkt till innehåll

Blogginlägg -

En smartare avfallshantering gör det lättare att göra rätt

Materialåtervinning och energiåtervinning av avfall har varit föremål för ett antal nyhets- och debattartiklar där det bland annat framförts att kommunernas investeringar i energiåtervinning - läs förbränningsanläggningar för avfall - sätter krokben för engagemanget att öka materialåtervinningen.

Det finns inget belägg för att kommunernas intressen att energiutvinna avfall gör att materialåtervinningen minskar. Tvärtom visar rapporten Energiåtervinning har en viktig roll för ökad materialåtervinning (Avfall Sverige 2013) att material- och energiåtervinning ur avfall går hand i hand.

Läs hela debattartikeln via resurslänken nedan.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, energitjänster, bredband samt stadshubb för Internet of Things lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige