Gå direkt till innehåll
Fjärrvärmens utsläpp fortsätter att minska trots ökade leveranser

Nyhet -

Fjärrvärmens utsläpp fortsätter att minska trots ökade leveranser

Förra året ökade fjärrvärmeleveranserna något och 45,9 TWh värme och tappvarmvatten levererades av medlemsföretagen till kunder runt om i Sverige. Motsvarande siffra för 2014 var 45,2 TWh. Samtidigt minskade klimatutsläppen med hela 8 procent.

Det skriver Energiföretagen Sverige i ett pressmeddelande.

Minskningen av klimat- och miljöpåverkande utsläpp beror på att det används allt mer förnybara bränslen inom fjärrvärmen, främst spill från skogen, men också mer återvunnen energi. Andelen förnybar och återvunnen värme är över 90 procent. En ytterligare orsak är att energin används på ett mer effektivt sätt.

I genomsnitt omvandlades varje kilowattimme primärenergi till minst 5 kilowattimmar fjärrvärme levererad till kund. Fjärrvärmen producerades med en verkningsgrad motsvarande 97 procent, en i sammanhanget imponerande siffra.

Läs pressmeddelandet från Energiföretagen Sverige här.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, energitjänster, bredband samt stadshubb för Internet of Things lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige