Gå direkt till innehåll
180 000:- mot mobbning i skolor

Pressmeddelande -

180 000:- mot mobbning i skolor

Ökad trygghet i skolan. Det är målet med de 183.000 kronor som Öresundskraft tillsammans med sina kunder bidragit med i kampen mot mobbning. Pengarna går till skolans antimobbningsarbete.

I oktober 2012 lanserade Öresundskraft kampanjen Vänskapstillägg mot mobbning där kunderna erbjöds att skänka 10 kr i månaden till kampen mot mobbning. För varje 10-krona skänkte Öresundskraft lika mycket.

– Vi har fått in 763 Vänskapstillägg och sammanlagt har kampanjen gett 183 120 kronor. Jag vill rikta ett stort och varmt tack till alla kunder som hjälpt till!  Pengarna ska användas i Friends och Olweus antimobbningsprogram i vår region. De utvalda skolorna är Kunskapsskolan och de kommunala skolorna i Helsingborg samt Villaskolan i Ängelholm. Vi hoppas att vår gemensamma insats verkligen ska göra skillnad. Det säger Ulrika Norvenius, kommunikationschef på Öresundskraft.

Och pengarna är angelägna. Friendsrapporten 2013 visar att vart femte barn i Sverige har blivit kränkt av en annan elev i skolan det senaste året. Sju procent av barnen har blivit kränkta av någon i skolpersonalen. Vanligast är verbal och psykisk mobbning, men även slag, sparkar och tafsningar förekommer.

I Helsingborgs kommunala skolor har man framgångsrikt arbetat med Olweusmodellen vilket lett till att idag upplever 30 % färre av eleverna än 2011 att de blir utsatta för mobbning.

– Elever, lärare och föräldrar måste arbeta tillsammans i långsiktigt arbete mot mobbning, säger Teresia Varga Fridh som är samordnare för arbetet mot mobbning i staden. Även om mobbningsantalet sjunkit så nöjer vi oss inte med detta och är därför mycket glada över Öresundskrafts satsning. Pengarna kommer väl till pass i vårt viktiga arbete.

– Dessa frågor kräver kunskap och skolor måste få förutsättningar att jobba långsiktigt mot mobbning. Att arbeta tillsammans med starka, lokala aktörer som Öresundskraft är oerhört angeläget. Det hjälper oss att göra livet lite lättare för utsatta barn, säger Petra Friberg, chef för region Syd på Friends.

Mer information:
Ulrika Norvenius, kommunikationschef, Öresundskraft, tel. 070-418 32 85
Johanna Wilkens, pressansvarig, Friends, 070-725 54 13
Teresia Varga Fridh, Helsingborgs Stad, 073-231 12 41
Anna Holst, Kunskapsskolan, Helsingborg, 08-506 917 53
Bodil Westergren, Villanskolan, Ängelholms kommun, 0431-46 88 81  _____________________________________________________________________________

Öresundskrafts vision ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från spillvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. Med 400 medarbetare ser vi till att 260.000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. http://www.oresundskraft.se.

Friends är en icke-vinstdrivande organisation vars uppdrag är att stoppa mobbning. Organisationen utbildar och stödjer skolor, förskolor och idrottsföreningar i hela landet, för ett samhälle där barn och unga växer upp i trygghet och jämlikhet.Friends arbetar långsiktigt genom utbildning, rådgivning och opinionsbildning. De närmare 40 anställda består bland annat av pedagoger, lärare, idrottstränare, beteendevetare och liknande med stor erfarenhet av arbete med barn och unga. Friends har sedan starten 1997 samarbetat med ca 1500 skolor och granskas av Svensk Insamlingskontroll.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, energitjänster, bredband samt stadshubb för Internet of Things lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se"

Presskontakt

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, energitjänster, bredband samt stadshubb för Internet of Things lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige