Gå direkt till innehåll
Blixtsnabbt bredband erbjuds villor i Helsingborg

Pressmeddelande -

Blixtsnabbt bredband erbjuds villor i Helsingborg

"Helsingborgs satsning är unik" sade Jonas Birgersson, VD för Labs2 när planerna på en fiberutbyggnad presenterades vid ett pressmöte idag. 16000 villor i Helsingborg står i fokus för den tävling som utlystes. Först till kvarn vinner...

– Snabb och stabil uppkoppling till internet är en lika nödvändig del av infrastruk-turen som vägar, järnvägar och elnät. Det bidrar till att skapa tillväxt och nya jobb i Helsingborg, men förbättrar och förenklar också vardagen för människor och företag i staden, sade Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.

–Hushållen i tätorten erbjuds i dag bredband via Öresundskrafts Stadsnät. När villaägarna nu erbjuds fiberanslutning betyder det att samtliga hushåll i kommunen har möjlighet att bli robust uppkopplade, sade Anders Östlund, VD på Öresundskraft.

Vid pressmötet deltog Jonas Birgersson, välkänd it-entreprenör vars bolag Labs2 deltar i projektet.

–Helsingborgs satsning är unik. Den betyder att villaägarna erbjuds fiberuppkoppling med i praktiken oändlig kapacitet. Villaägaren blir heller inte blir låst till en leverantör. Viktigt inte minst då Telia nu blockerar Skype i sitt mobila bredband, sade Jonas Birgersson.

Målsättningen är att de drygt 16000 stadsnära villorna i Helsingborg ska ansluta sig till Stadsnätet via fiberkabel. En omfattande kampanj startar nu med målet att ge några villaområden anslutning innan årsskiftet. Intresserade villaägare anmäler sig på Öresundskrafts hemsida www.oresundskraft.se/stadsnat. Det område som först uppnår mer än 50 procent beställningar blir också först att få fiberkabel.
Läs mer i pressmeddelande från Helsingborgs stad.

Mer information:
Anders Östlund, VD Öresundskraft 042-490 30 80
Jonas Birgersson, VD Labs2 +46 46 540 01 00
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft Med visionen ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” har vi höga krav på oss själva. Vårt avtryck på omvärlden ska minska - och vi har kommit en bra bit på väg. Övergången till biobränsle har minskat koldioxidutsläppen med 300 000 ton per år. Fordonsgas i stadsbussarna har förbättrat luften för Helsingborgarna och vi är en av de största påhejarna av elbilar. Vårt nya kraftvärmeverk kommer att göra fjärrvärme och el av restavfall.
Med bas i Helsingborg arbetar vi för en livskraftig Öresundsregion. 450 medarbetare ser till att 260 000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Mer info http://www.oresundskraft.se.

Kontakter

Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt Kommunikationschef 070-000 36 44

Daniel Nüüd

Presskontakt Medierelationer 0700003778

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige