Gå direkt till innehåll
Elbilspool i Helsingborg växer över förväntan

Pressmeddelande -

Elbilspool i Helsingborg växer över förväntan

Den elbilspool som Move About och Öresundskraft lanserade i mars 2012 har vuxit snabbt. Femtio privatkunder och över tio företagskunder är nu medlemmar. ”Poolen har vuxit dubbelt så fort som vi trodde” säger vd Mikael Kilter vid Move About.

–Det är helt klart större drag och intresse i Helsingborg jämfört med Göteborg. Under första kvartalet i Helsingborg har vi redan fått 50 privatkunder. I princip anmäler sig en ny kund varje dag och det är över våra förväntningar, säger Mikael Kilter, vd för Move About, företaget som driver och sköter elbilspoolen i Helsingborg.

Mikael Kilter ser flera orsaker till framgången i Helsingborg.

–Generellt är helsingborgarna på hugget och nyfikna. De verkar väldigt öppna för att pröva nytt. De kör också längre än den vanliga genomsnittsresan för Move About-kunder, runt fem mil jämfört med tre mil.

–Sen syns poolen bra. Bilarna står parkerade där mycket folk rör sig och solcellstaket vid parkeringen bredvid Dunkers kulturhus har uppmärksammats av många.

Ett tredje skäl enligt Mikael Kilter är att tekniken med internetbokning och tillgången till bilarna har fungerat bra.

–Vi har haft problem med låset på ett par av bilarna men utöver det så har det gått väldigt bra. Vi får många positiva kommentarer. Extra roligt är att flera medlemmar nu på allvar börjar ifrågasätta sitt nästa bilköp. Några har till och med flaggat för att sälja sin egen bil till förmån för elbilspoolen.

Mikael Kilter och Move About vill nu gå vidare med fler elbilspooler i Skåne.

–Regionen som helhet är på hugget och vi för diskussioner med både kommuner och företag om att öppna elbilspooler. Det är i Skåne och Västra Götaland som vi ser våra främsta expansionsmöjligheter på kort sikt.
 

Mer information:
Mikael Kilter, vd, Move About, tel. 070-566 13 24
Per Lundgren, elbilsexpert, Öresundskraft, tel. 070-418 32 14

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft Med visionen ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” har vi höga krav på oss själva. Vårt avtryck på omvärlden ska minska - och vi har kommit en bra bit på väg. Övergången till biobränsle har minskat koldioxidutsläppen med 300 000 ton per år. Fordonsgas i stadsbussarna har förbättrat luften för Helsingborgarna och vi är en av de största påhejarna av elbilar. Vårt nya kraftvärmeverk kommer att göra fjärrvärme och el av restavfall.
Med bas i Helsingborg arbetar vi för en livskraftig Öresundsregion. 450 medarbetare ser till att 260 000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Mer info http://www.oresundskraft.se.

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35
Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt 070-000 36 44

Relaterat innehåll

Relaterade event

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige