Gå direkt till innehåll
Entreprenörskap driver lan

Pressmeddelande -

Entreprenörskap driver lan

Engagerad projektledning. Tydliga ansvarsområden. Minutiös planering och stark tillväxt.
Nej, det handlar inte om ett företag. Det handlar om Kullalanet och om fyra killars skolprojekt.

– Vi kompletterar varandra så bra! Det menar Harald Ericsson, teknik- och marknadsansvarig för Kullalanet. Tillsammans med tre kompisar på Kullagymnasiet i Höganäs arrangerar han en datorspelshelg, ett lan, för ungdomar under kommande helg. Förra året deltog 110 ungdomar, i år har man 240 anmälda. ”Men vi når nog 300” säger Harald.

Det var under förra årets entreprenörskurs på gymnasiet som tanken på ett lan föddes. Resultatet blev så lyckat att killarna beslutade att gå vidare med ett nytt, större och ännu häftigare arrangemang i år.

– En av oss kan webb och har byggt bokningssystem och hemsida, en kan datorspel och har utformat själva tävlingen, själv är jag intresserad av ljud och ljus och håller i det. Och den fjärde håller i programpunkter, jippon och kringarrangemangen. Det är oerhört lärorikt med ledning, planering och massor med detaljer. Det är som att driva ett företag, skrattar Harald.

– Vi är glada att samarbeta med Kullalanet, säger Bo Lindberg, chef för bredband på Öresundskraft som sponsrar med supersnabb fiberuppkoppling till internet.

– Det driv och engagemang som ungdomarna visar stämmer väl med Öresundskrafts värderingar och samarbetet ger oss en möjlighet att visa våra muskler när det gäller snabba och stabila bredbandslösningar.

Kullalanet startar den 14 februari kl. 18:00 på Höganäs Sportcenter. På programmet står bland annat turneringar i League of Legends, Counter-Strike, Minecraft, Star Craft och Age of Empires, blandat med DJ och shower.

Mer information:
Bo Lindberg, chef affärsområde Bredband, Öresundskraft, tel. 070-418 33 10
Harald Ericsson, teknik- och marknadsansvarig, Kullalanet, 0730-80 36 90
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, 070-418 34 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskrafts vision ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från restvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. Med 400 medarbetare ser vi till att 260.000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. http://www.oresundskraft.se.

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35
Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt 070-000 36 44

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige