Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Helikopterflygningar avslöjade flera problem

I december genomförde Öresundskraft inspektion av ledningsnätet med hjälp av helikopter. Och det gav utdelning: flera problem hittades under flygningarna.

Det var ledningsnäten i Helsingborg/Mörarp, Nordvästra Skåne/Billesholm/Bjuv samt Ängelholm som inspekterades under sammanlagt 15 timmars flygtid.

–Det gav bra utdelning, vi hittade flera problem som hade varit svåra att upptäcka annars, berättar Lennart Håkansson, driftingenjör på Öresundskraft.

På en punkt hade en 12 kV ledning släppt från isolatorn och orsakat brännskador i stolpen. På en annan punkt hittades plast från ensillage över samtliga tre faser vid en frånskiljare. Vid kraftigt regn hade plasten kunnat bli strömledande och orsakat kortslutning. En åskskadad isolator, en åsksprängd avledare samt några träd för nära ledningarna hittades också.

–Vi satte omedelbart igång med reparationer och underhållsåtgärder. Det är det stora värdet med dessa flygningar, vi får en exakt lokalisering av felet och kan direkt planera insatserna.

Lennart Håkansson vill samtidigt tacka djur- och markägare för tålamodet.

–Vi förstår att bullret kan uppfattas som störande men det positiva är förstås att djurägarna får en tryggare leverans av el.

Mer information:
Lennart Håkansson, driftingenjör, Öresundskraft, tel. 070-690 0046
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Ämnen

Regioner


Öresundskraft. Vi är 400 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 125 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, bredband, stadshubb för Internet of Things samt energitjänster lever vi vår vision: ”För en bättre värld". www.oresundskraft.se

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35
Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt 070-000 36 44

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige