Gå direkt till innehåll
Trygga leveranser av värme, el och kommunikation, Corona eller ej. Det är Öresundskrafts mål. (Foto: Öresundskraft)
Trygga leveranser av värme, el och kommunikation, Corona eller ej. Det är Öresundskrafts mål. (Foto: Öresundskraft)

Pressmeddelande -

​Ingen Corona-effekt på Öresundskrafts leveranser

Fortsatt trygg leverans av energi och kommunikation. Det är Öresundskrafts övergripande mål under Corona-krisen.

Öresundskrafts produktion och distribution av bland annat el, fjärrvärme och fjärrkyla räknas enligt MSB till samhällsviktig verksamhet. Och Öresundskraft har vidtagit en rad åtgärder för att trygga såväl produktion som distribution av energi, liksom driften av Stadsnätet.

– Det handlar om en rad åtgärder, allt från besöksförbud, hemarbete och elektroniska möten till förberedelser för olika scenarion. Vår personal har tagit sig an situationen på ett fantastiskt sätt, säger Anders Östlund, vd för Öresundskraft.

Företagets centrala krisledningsgrupp är aktiverad och sammanträder regelbundet. En särskild analysgrupp följer läget i stort och förbereder ärenden för beslut. Arbetet sker i samverkan med Helsingborgs stad liksom övriga berörda kommuner och grundar sig på myndigheternas råd och rekommendationer.

–Produktionen och distributionen av el, fjärrvärme, fjärrkyla och gas fungerar bra, vi har inte haft några störningar i våra leveranser på grund av Corona. Och i Stadsnätet och Stadshubben flyter kommunikationen obehindrat. Läget kan naturligtvis förändras om krisen skulle bli långvarig men där är vi inte än, säger Anders Östlund.

– Att trygga driften är A och O för oss men vi försöker hjälpa till på fler sätt. För småföretag ger vi förlängt anstånd med fakturor och vi kommer att snabba upp våra utbetalningar. Detta för att underlätta för mindre företag som har det svårt just nu.

Mer information:
Anders Östlund, vd, Öresundskraft, tel. 070-418 30 80
Bo Lindberg, chef AO Kommunikationslösningar, Öresundskraft, tel. 070-418 33 10
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft. Vi är 400 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 125 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, bredband, stadshubb för Internet of Things samt energitjänster lever vi vår vision: ”För en bättre värld". www.oresundskraft.se

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35
Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt 070-000 36 44

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige