Följ Öresundskraft

Lucia på rena och tysta fjät

Pressmeddelande   •   Nov 30, 2013 10:00 CET

När Helsingborgs Lucia 2013 kröns på söndag åker hon och hennes tärnor i det renaste och tystaste av fordon: elbil. Bilarna i kortegen kommer från Öresundskraft, Tesla samt Helsingborgsambassadören Joachim Samuelsson.

Den 1 december klockan 16:00 stiger luciorna iland vid Helsingörskajen tillsammans med scouten Marcus Nilsson som bär Fredsljuset. Därefter transporteras luciaföljet med elbilar till Terrasstrapporna där en av de sju kandidaterna ska krönas till Helsingborgs Lucia 2013.

Det är andra året i rad som stadens Lucia åker elbil. Och även om Per Lundgren, elbilsexpert på Öresundskraft, gillar tanken på häst och vagn så anammar han tanken på att utveckla traditionerna.

– Det finns inga renare transportfordon än elbilar. De är avgasfria och tysta och passar så väl i den inramning som Lucia förtjänar: en ren, vacker och välkomnande stad. Det är ett fint sätt att ta våra traditioner in i framtiden!

Efter att kröningen förrättats av borgmästare Carin Wredström fortsätter luciaföljet klockan 16:35 i elbilskortege genom city. Främst åker Lucia i en Tesla Roadster, en öppen sportbil som Joachim Samuelsson ställer till förfogande. Joachim är en elbilspionjär och dessutom en av Helsingborgs ambassadörer.

– Det är en ära att få bidra till en stolt tradition i Helsingborg. Och en elbilskortege på vintern visar att det går utmärkt att använda miljövänliga elbilar året om!

Hela Lucia-programmet finns på Helsingborgs hemsida.

Mer information
Per Lundgren, elbilsexpert, Öresundskraft, tel 070-418 32 14
Joachim Samuelsson, Helsingborgsambassadör, 070-846 47 88
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, 070-418 34 35

Öresundskrafts vision ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från restvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. Med 400 medarbetare ser vi till att 260.000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. http://www.oresundskraft.se.

Bifogade filer

PDF-dokument