Följ Öresundskraft

Miljövänlig fjärrvärme säkrar premiären på Olympia

Pressmeddelande   •   Mar 11, 2010 13:25 CET

Helsingborgs IF:s premiärmatch i årets fotbollsallsvenska har möjliggjorts med hjälp av miljövänlig fjärrvärme från Öresundskraft. Nedgrävda värmeslingor i Olympias gräsplan gör att matchen kan spelas på ett idealiskt underlag utan snö och is.

– Vi är glada att vi tillsammans med HIF kan erbjuda en lösning som är grön för både planen och miljön, säger Anders Östlund, VD för Öresundskraft.

Under gräsmattan på Olympia ligger fem kilometer långa fjärrvärmeledningar som skyddar planen från markfrost. Värmen är producerad i Öresundskrafts fjärrvärmeanläggning Västhamnsverket som drivs med miljövänligt biobränsle. För att gräset inte ska ta skada av frost under stränga vintrar rullas ett täcke ut över planen för att hålla in värmen.

Uppvärmningen av Olympia är unik. Liknande anläggningar finns bara på ett fåtal matcharenor i Sverige.

– Utan fjärrvärmen och Öresundskrafts hjälp med temperaturregleringen hade det sannolikt inte gått att spela på planen så här tidigt i år, säger Paul Myllenberg, klubbdirektör i HIF.

Öresundskraft har också hjälpt HIF med en grundlig energideklaration som i sin tur har lett till en avsevärd minskning av energianvändningen på Olympia.

– HIF delar Öresundskrafts ambition att skapa så klimatsmarta och miljövänliga energilösningar som möjligt. Det motiverar oss att sponsra verksamheten, säger Anders Östlund.

 Mer information:
Anders Östlund, VD Öresundskraft AB, tel 042-490 30 80, 070-418 30 80
Ann-Katrin Johansson, Pressansvarig, tel 042-490 30 36, 070-418 30 36

Fakta om Öresundskraft
Öresundskraft är ett energibolag i Öresundsregionen som ägs av Helsingborgs stad. Omtanke om miljön är ett centralt begrepp i koncernen. Öresundskraft har närmare 500 medarbetare och förser cirka 265 000 kunder med el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla och bredband. Öresundskraft erbjuder även ett stort antal andra tjänster inom kommunikation, energitjänster och underhåll. Den totala försäljningsvolymen uppgick 2009 till 6,5 TWh, varav 4,9 TWh avser el. Mer info www.oresundskraft.se.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.