Gå direkt till innehåll
Theodor Alexandris vid affärsområde Bostad, Riksbyggen och Anders Östlund, vd för Öresundskraft, skriver på avtalet om solceller för Brf Laröds Blomma.
Theodor Alexandris vid affärsområde Bostad, Riksbyggen och Anders Östlund, vd för Öresundskraft, skriver på avtalet om solceller för Brf Laröds Blomma.

Pressmeddelande -

Öresundskraft och Riksbyggen i innovativt avtal om förnybar elförsörjning

I Laröd utanför Helsingborg uppför Riksbyggen 48 bostadsrätter. Öresundskraft, Riksbyggen och Brf Laröds Blomma har tecknat avtal som innebär att föreningen köper lokalproducerad el från de solceller som Öresundskraft uppför.

Öresundskraft äger solcellsanläggningen och ansvarar för projektering, byggnation samt drift och underhåll. Bostadsrättföreningen köper elen till ett fast pris över en längre tidsperiod och får en trygg elförsörjning och bidrar samtidigt till att öka andelen lokalt producerad, förnybar el.

– Riksbyggen vill tillsammans med våra partners skapa ett unikt och innovativt projekt i Laröd där naturvärden, mänsklig arkitektur och platser för gemenskap förenas med smarta hållbarhets lösningar. Vi är mycket glada över avtalet med Öresundskraft och det kommande samarbetet både i Laröd och under H22-mässan i Helsingborg, med stort fokus på innovation och hållbarhet. Det säger Theodor Alexandris, marknads-områdeschef Riksbyggen Bostad.

– Den här avtalsformen, där vi tar investeringen och framtida underhåll mot att kunden köper el till ett fastställt pris under en längre period, är ny för oss. Det berättar David Ingsten, Key Account Manager på Öresundskraft.

– Vårt långsiktiga mål är att etablera ett ekosystem för klimatsmarta lösningar tillsammans med våra kunder som skapar värde i alla led. Just nu så testar vi affärsmodellen och utvärderar även hur den kan anpassas för olika kundbehov.

– FN har 17 globala mål för hållbar utveckling där mål 17 handlar om partnerskap för att tillsammans stärka arbetet för en hållbar utveckling. Det här samarbetet är ett sätt arbeta i linje med dessa mål på lokal nivå, avslutar David Ingsten.

Mer information:
Theodor Alexandris, Marknadsområdeschef, AO Bostad, Riksbyggen, tel: 072-711 72 34
David Ingsten, Key Account Manager, Öresundskraft, tel. 070-000 35 39
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft. Vi är 400 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 125 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, bredband, stadshubb för Internet of Things samt energitjänster lever vi vår vision: ”För en bättre värld". www.oresundskraft.se

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35
Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt 070-000 36 44

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige