Gå direkt till innehåll
Rekordstort intresse för snålt rally runt Öresund

Pressmeddelande -

Rekordstort intresse för snålt rally runt Öresund

Världens snålaste elbilsrally, Oresund Electric Car Rally den 20–21 september, lockar i år rekordmånga deltagare, bland andra äventyraren Renata Chlumska och rallyproffset Tina Thörner.

 Intresset för elbilar och laddhybrider ökar snabbt. Att bilarna och tekniken berör fler än någonsin märks på Oresund Electric Car Rally, OECR, som snabbt blev fulltecknat.

 – Vi är fullständigt överväldigade! Elbilar och laddhybrider är inte längre bara för entusiaster. Intresset ökar och i år har vi många starka samarbetspartners bakom oss, konstaterar rallyts projektledare Per Lundgren.

Det stora intresset har gjort att gränsen på 60 medverkande bilar höjts till 70. Fler än så kan inte tas emot eftersom OECR måste kunna garantera laddning för alla. OECR är öppet för företag och privatpersoner och lockar den danska och svenska elbilseliten med många beslutsfattare och politiker. Deltar gör även äventyraren Renata Chlumska och rallyproffset Tina Thörner.

Bland sponsorerna finns kommuner, regioner, teknikföretag, energibolag och biltillverkarna Mitsubishi och Nissan som lanserat nya elbilar och laddhybrider. Huvudarrangör är det politiska samarbetsorganet Öresundskommittén som vill lyfta fram den dynamiska och gröna Öresundsregionen.

Att elbilarna är extremt ekonomiska att köra poängteras i OECR där energiförbrukningen mäts efter första dagens etapp genom Själland. Lägsta förbrukning vinner. Söndagens körning på den svenska sidan innehåller olika orienterings- och precisionsmoment.

Ytterligare ett rekord kan slås samma helg: Guinness världsrekord i kategorin Största elbilsparad (Largest Parade of Electric Cars). Rekordförsöket arrangeras av danska Region Hovedstaden och görs på Öresundsbron på söndagseftermiddagen.

Not: Fotot från elbilsrallyt 2013.

Mer information
Per Lundgren, projektledare OECR, +46 725 14 23 11 (mobil), per.lundgren@jurab.se
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, 070-418 34 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskrafts vision ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från restvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. Med 400 medarbetare ser vi till att 260.000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. http://www.oresundskraft.se.

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige