Gå direkt till innehåll
Shoppare, hundägare och barn används för energiproduktion

Pressmeddelande -

Shoppare, hundägare och barn används för energiproduktion

Energialstrande golvplattor i köpcentrum. Ett hundkoppel med inbyggd generator. En omvänd linbana för barn. Det är de tre vinnande förslagen i Öresundskrafts tävling ”Med Gemensamma Krafter”. Förslagen belönas med 5 000 kronor styck.

Det var i samband med Öresundskrafts reklamkampanj under 2011 som företaget utlyste en tävling om smarta energilösningar.

­–Vi har främst sökt idéer som genererar energi. Syftet har varit att inspirera och uppmuntra alla att bidra med energismarta idéer. Det finns många kloka, tokiga och spännande idéer som vi på detta sätt tagit tillvara. Och en enkel idé kan i sin tur inspirera till nya storverk. Vi har valt att belöna de bästa och mest kreativa idéerna som också skulle vara möjliga att genomföra. Det säger Ulrika Norvenius, kommunikationschef vid Öresundskraft.

När tävlingen var slut hade hela 220 idéer inkommit. Idéerna har löpande publicerats på en särskild webbsida och bedömts av en jury med representanter från Öresundskraft, Lunds Tekniska högskola och reklambyrån Eight. Och nu har alltså vinnarna utsetts: Henrik Andersson i Malmö för förslaget om att placera energi-alstrande golvplattor i entréer på stora köpcentrum där mycket folk rör sig; Catharina Fornander i Eslöv för förslaget om en omvänd linbana för barn, som alstrar ström när barnen åker ner; Martina Schneider i Oxie för förslaget om en liten generator i hundens flexikoppel som laddar en liten ackumulator för belysning under kvällsrundan.

För ytterligare information, inklusive kontakt med vinnarna, kontakta:
Ulrika Norvenius kommunikationschef, Öresundskraft, tel. 070-418 32 85
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft Med visionen ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” har vi höga krav på oss själva. Vårt avtryck på omvärlden ska minska - och vi har kommit en bra bit på väg. Övergången till biobränsle har minskat koldioxidutsläppen med 300 000 ton per år. Fordonsgas i stadsbussarna har förbättrat luften för Helsingborgarna och vi är en av de största påhejarna av elbilar. Vårt nya kraftvärmeverk kommer att göra fjärrvärme och el av restavfall.
Med bas i Helsingborg arbetar vi för en livskraftig Öresundsregion. 450 medarbetare ser till att 260 000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Mer info http://www.oresundskraft.se.

Presskontakt

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, energitjänster, bredband samt stadshubb för Internet of Things lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige