Gå direkt till innehåll
Anneli Gille, miljöchef i Höganäs kommun, tankar en av kommunens 40 nya gasbilar.
Anneli Gille, miljöchef i Höganäs kommun, tankar en av kommunens 40 nya gasbilar.

Pressmeddelande -

Tankställen för gas renoveras

Öresundskraft har inlett en omfattande förnyelse av sina gastankställen i Helsingborg och Höganäs. Nya kompressorer, högre kapacitet och möjlighet att välja gastyp ska underlätta användningen av gas.

Först ut är tankstället vid Lerberget i Höganäs som redan fått en ny kompressor och ny dispenser – lådan med slangar och mätare. Bytet av dispenser innebär bland annat att tankande kunder med ett knapptryck kan välja mellan fordonsgas och biogas. Under 2017 kommer tankstället även att förses med väderskydd.

– Förnyelsen är en del av överenskommelsen med Höganäs kommun. Kommunen satsar rejält på gasbilar inom den egna verksamheten, antalet bilar ökar från sju till 40. Det är ett mycket konkret steg för att ställa om till ett hållbart transportsystem och det stödjer vi genom att modernisera tankstället. Det säger Magnus Extergren, affärsansvarig för fordonsgas vid Öresundskraft.

I Helsingborg har tankstället vid Ängelholmsvägen försetts med ny dispenser. En ny kompressor är under upphandling för att ge ”mer gas snabbare”: kortare tanktider och bättre fyllning av tanken. Och tack vare den högre kapaciteten kan tankstället byggas ut med ytterligare en tankplats, vilket beräknas vara klart sommaren 2017. Då ska det också förses med väderskydd.

Även tankstället på Sydhamnsgatan i Helsingborg kommer att förses med ny dispenser under början av 2017.

Samtliga tankställen får samma breda betalmöjligheter där flera populära betalkort kan användas.

Totalt uppgår Öresundskrafts investeringar i förnyelsen av tankställena för gas till cirka 4 miljoner kronor under 2016/2017.

Mer information:
Magnus Extergren, Affärsansvarig Fordonsgas, Öresundskraft, tel. 070-307 32 97
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, 070-418 34 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft. Vi ägs av Helsingborgs stad och ser till att 260 000 kunder i nordvästra Skåne får bra energi varje dag - alltifrån fjärrvärme, elektricitet och fjärrkyla till gas, bredband och servicetjänster. Vi gör allt - och ger allt - för att våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Det gör vi bland annat genom att ta vara på planetens resurser på bästa sätt. Allt i samklang med vår vision "Energi för en bättre värld. Kraft för regionen". Eller som vi brukar säga: Bra energi. Det är vad vi ger och gör. http://www.oresundskraft.se.

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35
Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt 070-000 36 44

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige