Gå direkt till innehåll
Utställning ger elbilsstöt till studenter

Pressmeddelande -

Utställning ger elbilsstöt till studenter

Nu har ELcampus öppnat på Campus Helsingborg. Det är en tio dagar lång utställning som ska visa elbilsteknikens möjligheter och skapa intresse för ämnet.

Utställningen innehåller både elcyklar, elscootrar och elbilar. På plats finns bland annat den berömda, eldrivna super-Volvo som avtäcktes av miljöminister Andreas Carlgren i Helsingborg i höstas. Utställningen arrangeras av Öresundskraft i samarbete med Student Network, ett företag som delvis drivs av studenter. Den 5 maj blir det final med föredrag och andra evenemang. Då koras också vinnaren av den elscooter som är förstapris i tävlingen som löper under utställningen.

–Genom att stimulera nästa generations bilköpare vill vi bidra till målet på 30 000 elbilar i regionen år 2020. Intresset, inte minst för en elbilspool, är mycket stort bland studenterna och engagemanget i teknik- och miljöfrågorna är frapperande. Det säger Öresundskrafts elbilsexpert Per Lundgren.

Starka finansiärer
Utställningen finansieras med en del av de 92.000 Euro som Öresundskraft fick hösten 2010 för att jämna vägen för elbilar i Öresundsregionen. Medlen kommer från de EU-pengar som Öresundskraft, Helsingborgs stad, Köpenhamn, Malmö och Region Skåne fått ur Öresundssekretariatets Interreg-fond.
Sedan dess har Öresundskraft fått ytterligare cirka 1 miljon kronor från Nordiska Ministerrådet som anslagit sammanlagt 3,2 miljoner kronor i projektet Nordic Electric Avenue och som syftar till att ”elektrifiera” sträckan Oslo – Köpenhamn.

 Mer information:
Per Lundgren, elbilsexpert, Öresundskraft, tel. 070-418 32 14
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35
ELcampus på Facebook

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft Med visionen ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” har vi kaxigt höga krav på oss själva. Vårt avtryck på omvärlden ska minska. Och vi har kommit en bra bit på väg. Övergången till biobränsle har minskat koldioxidutsläppen med 340 000 ton per år. Fordonsgas i stadsbussarna har förbättrat luften för Helsingborgarna och vi är en av de största påhejarna av elbilar. Vårt nya kraft-värmeverk kommer att göra fjärrvärme och el av restavfall.

Med bas i Helsingborg arbetar vi för en livskraftig Öresundsregion. 450 medarbetare ser till att 260 000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. www.oresundskraft.se.

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35
Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt 070-000 36 44

Relaterat innehåll

Relaterade event

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige