Följ Öresundskraft

Utställning ger elbilsstöt till studenter

Pressmeddelande   •   Apr 27, 2011 12:15 CEST

Nu har ELcampus öppnat på Campus Helsingborg. Det är en tio dagar lång utställning som ska visa elbilsteknikens möjligheter och skapa intresse för ämnet.

Utställningen innehåller både elcyklar, elscootrar och elbilar. På plats finns bland annat den berömda, eldrivna super-Volvo som avtäcktes av miljöminister Andreas Carlgren i Helsingborg i höstas. Utställningen arrangeras av Öresundskraft i samarbete med Student Network, ett företag som delvis drivs av studenter. Den 5 maj blir det final med föredrag och andra evenemang. Då koras också vinnaren av den elscooter som är förstapris i tävlingen som löper under utställningen.

–Genom att stimulera nästa generations bilköpare vill vi bidra till målet på 30 000 elbilar i regionen år 2020. Intresset, inte minst för en elbilspool, är mycket stort bland studenterna och engagemanget i teknik- och miljöfrågorna är frapperande. Det säger Öresundskrafts elbilsexpert Per Lundgren.

Starka finansiärer
Utställningen finansieras med en del av de 92.000 Euro som Öresundskraft fick hösten 2010 för att jämna vägen för elbilar i Öresundsregionen. Medlen kommer från de EU-pengar som Öresundskraft, Helsingborgs stad, Köpenhamn, Malmö och Region Skåne fått ur Öresundssekretariatets Interreg-fond.
Sedan dess har Öresundskraft fått ytterligare cirka 1 miljon kronor från Nordiska Ministerrådet som anslagit sammanlagt 3,2 miljoner kronor i projektet Nordic Electric Avenue och som syftar till att ”elektrifiera” sträckan Oslo – Köpenhamn.

 Mer information:
Per Lundgren, elbilsexpert, Öresundskraft, tel. 070-418 32 14
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35
ELcampus på Facebook

Öresundskraft Med visionen ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” har vi kaxigt höga krav på oss själva. Vårt avtryck på omvärlden ska minska. Och vi har kommit en bra bit på väg. Övergången till biobränsle har minskat koldioxidutsläppen med 340 000 ton per år. Fordonsgas i stadsbussarna har förbättrat luften för Helsingborgarna och vi är en av de största påhejarna av elbilar. Vårt nya kraft-värmeverk kommer att göra fjärrvärme och el av restavfall.

Med bas i Helsingborg arbetar vi för en livskraftig Öresundsregion. 450 medarbetare ser till att 260 000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. www.oresundskraft.se.

Bifogade filer

PDF-dokument