Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Viasats kanalutbud nu tillgängligt i Öresundskrafts stadsnät

Från och med idag kan kunder i stadsnätet beställa Viasats kanalutbud.

I våras tecknades avtal mellan Viasat och Öresundskraft om leverans av Viasats kanalutbud i stadsnätet. Nu har allt praktiskt lösts och kunder anslutna till stadsnätet kan från och med idag beställa Viasats kanalutbud via stadsnätet.

– Vi är glada att äntligen kunna erbjuda Viasats kanalutbud i vårt stadsnät, säger Johan Nyström, chef för bredband på Öresundskraft. Vi arbetar kontinuerligt för att göra utbudet av tjänster i stadsnätet än mer attraktivt. Att kunna erbjuda Viasats kanalutbud är ett naturligt steg i denna utveckling.

– Viasat har som ambition att göra vårt TV-utbud tillgängligt för så många TV-tittare som möjligt. Vi är riktigt glada för att få möjlighet att erbjuda TV till boende med Öresundskrafts stadsnät, säger Hans Skarplöth, VD Viasat Sverige.

Viasats kanalutbud är tillgängligt för dem som har Öresundskrafts stadsnät. Kanalutbudet innehåller samtliga Viasats kanaler inklusive sportkanalerna och golfkanalen.

Stadsnätet i Helsingborg är ett öppet nät där Öresundskraft ansvarar för fibernätet och olika tjänsteleverantörer ansvarar för tjänsterna som erbjuds. Utöver TV finns olika internet- och telefonitjänster och ett flertal företagsanpassade tjänster. Öresundskrafts stadsnät finns i Helsingborg, Höganäs, Bjuv och delar av Åstorp. Mer info www.stadenistaden.se.

Viasat AB är ett företag inom det internationella mediebolaget Modern Times Group MTG AB. Viasat ingår i Viasat Broadcasting som är det största affärsområdet inom koncernen och består av Fri-TV Skandinavien, Betal-TV Norden, Fri-TV Tillväxtmarknader och Betal-TV Tillväxtmarknader. Viasat sänder mer än 50 egna kanaler i 30 olika länder och når sammanlagt mer än 125 miljoner tittare. I Sverige sänder Viasat fyra egna fri-TV-kanaler och 18 egna betal-TV-kanaler samt ett brett utbud av nationella och internationella TV-kanaler.

Mer information:
Johan Nyström, chef bredband, Öresundskraft, tel 070-418 32 84
Karin Zingmark, Presschef Viasat Sverige, 073-699 25 33
Göran Skoglund, pressansvarig Öresundskraft, tel 070-418 34 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Fakta om Öresundskraft
Öresundskraft är ett energibolag i Öresundsregionen som ägs av Helsingborgs stad. Omtanke om miljön är ett centralt begrepp i koncernen. Öresundskraft har närmare 500 medarbetare och förser cirka 265 000 kunder med el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla och bredband. Öresundskraft erbjuder även ett stort antal andra tjänster inom kommunikation, energitjänster och underhåll. Den totala försäljningsvolymen uppgick 2009 till 6,5 TWh, varav 4,9 TWh avser el. Mer info www.oresundskraft.se.

Presskontakt

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige