Gå direkt till innehåll
Ledningsinspektion från helikopter

Nyhet -

Ledningsinspektion från helikopter

Från och med fredag den 29 januari kommer Öresundskraft att inspektera elledningar från helikopter. Flygningarna är även beräknade att pågå under vecka 5.

Inspektionen sker för att hitta eventuella  skador efter stormen Gorm den 29-30 november.

- Vi vill försäkra oss om att det inte finns några kvarstående, oupptäckta fel och att inga träd lutar åt fel håll. Där är helikoptern ett mycket bra hjälpmedel, säger Lennart Håkansson, driftingenjör på Öresundskraft.

Inspektionen sker på låg höjd i hela nätområdet, från Hallandsåsen i norr till Rydebäck i söder. Avgränsning i öster utgörs av Söderåsen. (Se nätkarta här).

- Vi vill uppmärksamma allmänheten och särskilt de som har djur i hagar på flygningarna. Ibland tvingas vi gå nära hagar och då kan djuren bli oroliga av bullret.

På grund av väder och vind går det inte i förväg att säga exakt var och när flygningarna ska ske. Däremot kommer de dagliga flygningarna att publiceras samma morgon på Öresundskrafts hemsida.

Den som vill veta mer om hur besiktningen går till kan ringa Lennart på 042-490 37 55.

Ämnen

Taggar

Regioner

Presskontakt

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Relaterade nyheter

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 400 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 125 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, bredband, stadshubb för Internet of Things samt energitjänster lever vi vår vision: ”För en bättre värld". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige