Gå direkt till innehåll
Skrubber framme vid Filbornaverket

Nyhet -

Skrubber framme vid Filbornaverket

Skrubbern anlände för en tid sedan till Västhamnen i Helsingborg med båt från Jakobsstad i Finland där den tillverkats. Den är gjord i glasfiberarmerad plast, är 30 meter lång, 6 meter i diameter och väger 45 ton. I Filbornaverket ska den rena rökgaser och utvinna värme. För frakten till Filborna delades skrubbern i två delar som kördes på varsin lastbil om 48 respektive 63 ton.

Transporten utfördes av danska Give Svaergods som är specialiserat på tunga och komplicerade transporter. Till sin hjälp i Sverige har man haft Giga Logistics som skött tillstånd och myndighetskontakter.

Transporter av det här slaget kräver såväl planering som tillstånd och vägtransportledare. Genom att köra lasten genom Helsingborg behövde inga elledningar tas ner vilket hade varit nödvändigt om man kört runt staden.

På byggplatsen ska nu skrubbern fogas samman. Tisdagen den 1 november ska den lyftas på plats i byggnaden.

Mer information:
Göran Skoglund, pressansvarig Öresundskraft, tel. 070-418 34 35
Roger Forsman, Giga Logistics, tel. 073-358 58 22.
Torben Sörensen, Give Svaertransport, tel. +45-7670 15 75

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35
Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt 070-000 36 44

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige