Gå direkt till innehåll
Alva Sjunnesson och Ludvig Jönsson, sommarjobbare och solcellsspanare på Öresundskraft.
Alva Sjunnesson och Ludvig Jönsson, sommarjobbare och solcellsspanare på Öresundskraft.

Pressmeddelande -

De hittade Helsingborgs soligaste gata

Luntertungatan. Så heter Helsingborgs soligaste gata. Där är förutsättningarna för solceller som allra bäst.

Det var i arbetet med att kartlägga intressanta områden för solceller i Helsingborg som Alva Sjunnesson och Ludvig Jönsson upptäckte Luntertungatan i stadsdelen Gustavslund.

— Vi utgick från den solkarta som Helsingborgs stad tagit fram, sen gick vi igenom stadsdel för stadsdel. Luntertungatan såg väldigt lovande ut. Sen tittade vi på takmaterial, förekomsten av takfönster, skuggning med mera och då var saken klar. På Luntertungatan finns husen där förutsättningarna för solceller är som allra bäst i hela Helsingborg.

Alva och Ludvig sommarjobbar på Öresundskraft och har kartlagt potentialen för solceller i olika delar av Helsingborg. Solceller är inget nytt för de båda – de uppmärksammades i maj i år för sitt examensarbete i Uganda om just solceller.

— Det har varit ett roligt jobb. Potentialen för solel är enorm, både energimässigt och miljömässigt. I Helsingborg har vi har pekat ut intressanta områden för Öresundskraft och det känns bra; det kan snabba på utbyggnaden av solceller.

Solkartan som Alva och Ludvig använt har tagits fram av Helsingborgs stad genom laserskanning av hustak och takvinklar från flygplan.


Mer information:
Alva Sjunnesson, sommarjobbare, Öresundskraft, tel. 073-045 41 38
Ludvig Jönsson, sommarjobbare, Öresundskraft, tel. 070-382 98 16
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft ägs av Helsingborgs stad och ser till att 260 000 kunder i nordvästra Skåne får bra energi varje dag - alltifrån fjärrvärme, elektricitet och fjärrkyla till gas, bredband, stadshubb för Internet of Things och servicetjänster. Vi gör allt - och ger allt - för att våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Det gör vi bland annat genom att ta vara på planetens resurser på bästa sätt. Allt i samklang med vår vision "Energi för en bättre värld. Kraft för regionen". Eller som vi brukar säga: Bra energi. Det är vad vi ger och gör. http://oresundskraft.se

Kontakter

Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt Kommunikationschef 070-000 36 44

Daniel Nüüd

Presskontakt Medierelationer 0700003778

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige