Gå direkt till innehåll
Uppgång för solel. Sänkt skatt gynnar utbyggnaden av solceller.
Uppgång för solel. Sänkt skatt gynnar utbyggnaden av solceller.

Pressmeddelande -

Sänkt skatt öppnar för mer solel

Från och med idag sänks energiskatten på egenanvänd solel. Förändringen gynnar de som äger flera solcellsanläggningar med tillsammans över 255 kW.

Den sänkta skatten innebär ingen förändring för småhusägare och andra mindre konsumenter av egenproducerad solel. Däremot har den stor inverkan för producenter med flera anläggningar som tillsammans uppgår till 255 kilowatt eller mer: de får sänkt skatt, från 29,5 öre till 0,5 öre per kilowattimme.

Det kommer finnas bättre förutsättningar för solceller på varenda skola, idrottshall och lager i Sverige”, sade klimatminister Isabella Lövin när sänkningen aviserades i höstas.

– Det här är en förändring som vi välkomnar, säger Anders Östlund, vd för Öresundskraft AB.

– Skattesänkningen innebär att kommuner, större företag och bostadsrättsföreningar kan installera solceller på sina byggnader och använda elen själva med minimal beskattning, så länge ingen enskild anläggning är större än 255 kW. Det gynnar utbyggnaden av solel på fler fastigheter, menar Anders Östlund.

Öresundskraft hade vid utgången av 2016 146 mikroproducenter av el i sina nätområden, en ökning med närmare 50 procent jämfört med 2015. Företaget inledde nyligen ett samarbete med Svea Solar för att erbjuda villaägare, bostadsrättsföreningar, företag och lantbrukare nyckelfärdiga solcellspaket.

Mer information:
Anders Östlund, vd, Öresundskraft AB, tel. 042-490 30 80
Ida Arvidsson, (tekniska frågor), energiingenjör, Öresundskraft, tel. 042-490 30 92
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft ägs av Helsingborgs stad och ser till att 260 000 kunder i nordvästra Skåne får bra energi varje dag - alltifrån fjärrvärme, elektricitet och fjärrkyla till gas, bredband, stadshubb för Internet of Things och servicetjänster. Vi gör allt - och ger allt - för att våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Det gör vi bland annat genom att ta vara på planetens resurser på bästa sätt. Allt i samklang med vår vision "Energi för en bättre värld. Kraft för regionen". Eller som vi brukar säga: Bra energi. Det är vad vi ger och gör. http://oresundskraft.se

Kontakter

Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt Kommunikationschef 070-000 36 44

Daniel Nüüd

Presskontakt Medierelationer 0700003778

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige