Gå direkt till innehåll
Fjärrvärmepriset i stort sett stilla

Pressmeddelande -

Fjärrvärmepriset i stort sett stilla

Det blir ingen förändring av fjärrvärmepriset för småhusägare i Helsingborg, Ängelholm och Vejbystrand under 2017. Fastighetsägare i Helsingborg och Ängelholm får en marginell ökning.

Det är femte året som Öresundskraft för en prisdialog med sina större fjärrvärmekunder. Dialogen innebär att Öresundskraft och de olika kundgrupperna i samtal kommer överens om principerna för prissättningen.

För 2017 blir förändringarna minimala. För fastighetsägare i Ängelholm och Helsingborg blir det en prishöjning med 0,3 procent, att jämföra med förra årets 0,4 procent. Utfästelsen för 2018 är max 0,5 procent med en indikation på 1-2% för 2019

För villaägare i Helsingborg, Ängelholm och Vejbystrand blir det ingen förändring; priserna för 2017 ligger kvar på 2016 års nivå. Utfästelsen för 2018 är max 0,5 procent med en indikation på 1-2% för 2019.

– Det är flera samverkande faktorer som gör att prisförändringarna blir så små, förklarar Patrik Hermansson, affärsutvecklare hos Öresundskraft. Vi vill vara konkurrenskraftiga gentemot värmepumpar som gynnas av ett lågt elpris. Vi har också en stabil bränslemarknad där bland annat vår export av förbränningskapacitet bidrar. Det pågår även ett internt och omfattande effektiviseringsprogram i vår verksamhet, som också påverkar priset. Därtill sätter vårt ägardirektiv ett tak på priset jämfört med riksgenomsnittet.

Prisdialogen har tagits fram gemensamt av SABO, Riksbyggen och Svensk Fjärrvärme. Syftet är att stärka kundens ställning och få en rimlig och förutsägbar prisändring på fjärrvärme.

Mer information:
Patrik Hermansson, affärsutvecklare, Öresundskraft, 070-418 34 75
Benth Jensen, vd Ängelholmshem, 0431-44 99 67
Kenneth Lantz, Ordförande för Villaägarna i Helsingborg, 070-343 94 94
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskrafts vision ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från restvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. 365 medarbetare ser till att 260.000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. http://www.oresundskraft.se.

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige