Gå direkt till innehåll
Små ändringar i fjärrvärmepriset 2016

Pressmeddelande -

Små ändringar i fjärrvärmepriset 2016

Det blir mycket små förändringar av fjärrvärmepriserna under 2016. Det står klart efter årets prisdialog med fastighetsägare och Villaägarna i Helsingborg och Ängelholm.

Det är fjärde året som Öresundskraft för en prisdialog med sina större fjärrvärmekunder. Prisdialogen med de privata villakunderna startade 2013. Dialogen innebär att Öresundskraft och de olika kundgrupperna i samtal kommer överens om principerna för prissättningen.

För 2016 blir förändringarna minimala. För fastighetsägare i Ängelholm och Helsingborg blir det en prishöjning med 0,4 procent, att jämföra med förra årets 1,55 procent. Utfästelsen för 2017 är max 0,7 procent.

För villaägare i Helsingborg blir det en höjning med 0,3 procent. Det motsvarar cirka 4:40 kronor per månad för ett normalhus. Utfästelsen för 2017 är max 0,7 procent. För villaägare i Ängelholm och Vejbystrand blir det ingen höjning alls då en ny säsongsanpassad prismodell införs under 2015. Trots att priset är oförändrat kan den nya prismodellen ge sänkt årskostnad för en del Ängelholmskunder, för andra kan det bli en ökning. Väder och vind påverkar kostnaden på ett annat sätt än tidigare.

– Det är flera samverkande faktorer som gör att prisförändringarna blir så små, förklarar Patrik Hermansson, affärsutvecklare hos Öresundskraft.

– Vi vill vara konkurrenskraftiga gentemot värmepumpar som gynnas av ett lågt elpris. Vi har också en stabil bränslemarknad där bland annat vår export av förbränningskapacitet bidrar. Inflationstrycket är lågt och konsumentprisindex, KPI, är stabilt. Därtill sätter vårt ägardirektiv ett tak på priset jämfört med riksgenomsnittet.

Prisdialogen har tagits fram gemensamt av SABO, Riksbyggen och Svensk Fjärrvärme. Syftet är att stärka kundens ställning och få en rimlig och förutsägbar prisändring på fjärrvärme.

Mer information:
Patrik Hermansson, affärsutvecklare, Öresundskraft, 070-418 34 75
Benth Jensen, vd Ängelholmshem, 0431-44 99 67
Kenneth Lantz, Ordförande för Villaägarna i Helsingborg, 070-343 94 94
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskrafts vision ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från restvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. 365 medarbetare ser till att 260.000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. http://www.oresundskraft.se.

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35
Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt 070-000 36 44

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige