Följ Öresundskraft

Fjärrvärmepriserna 2015 klara

Pressmeddelande   •   Jun 27, 2014 15:10 CEST

Öresundskraft, fastighetsägare i Helsingborg och Ängelholm samt villaägarna i Helsingborg är överens om fjärrvärmepriserna för 2015.

Detta är tredje året som Öresundskraft för en prisdialog med sina större fjärrvärmekunder; prisdialogen med de privata villakunderna startade förra året. Dialogen innebär att Öresundskraft och representanter för de olika kundgrupperna i samtal kommit överens om principerna för prissättningen på fjärrvärme. Det har inneburit att Öresundskraft återigen gjort ett prisåtagande för tre år framåt.

För fastighetsägare i Ängelholm blir prishöjningen 1,55 procent, i Helsingborg 1,55 procent. Det är gott och väl under den utfästelse på max 3,0 respektive 2,8 procent som gjordes under förra årets dialogrunda.

För villaägarna i Helsingborg blir höjningen 1,25 procent, också det är lägre än utfästelsen på max 2,5 procent. För villaägarna i Ängelholm, som inte representerats i dialogen, blir höjningen 1,55 procent. Inför nästa år är ambitionen att också inkludera Ängelholms villaägare i dialogen.

Prisändringarna är lägre än den genomsnittliga prishöjningen på fjärrvärme i Sverige 2014, som var den lägsta höjningen på över 10 år.

– Redan efter bara tre år med prisdialog med Öresundskraft kan vi se tydliga resultat, säger Benth Jensen, vd för Ängelholmshem.

 Principen att föra en dialog om fjärrvärmepriset - prisdialogen - är en modell som tagits fram gemensamt av SABO, Riksbyggen och Svensk Fjärrvärme. Den rymmer både lokal dialog och central prövning av prisändring på fjärrvärme. Syftet är att stärka kundens ställning och åstadkomma en rimlig och förutsägbar prisändring på fjärrvärme.

– Det handlar om att komma överens om principer, att skapa bättre förutsägbarhet och att skapa en ökad förståelse mellan parterna, säger Anders Östlund, vd för Öresundskraft i en kommentar.

Mer information:
Anders Östlund, vd Öresundskraft, 042-490 30 80
Benth Jensen, vd Ängelholmshem, 0431-44 99 67
Kenneth Lantz, Ordförande för Villaägarna i Helsingborg, 070-343 94 94

Öresundskrafts vision ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från restvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. Med 400 medarbetare ser vi till att 260.000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. http://www.oresundskraft.se.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.