Gå direkt till innehåll
 Fyra av tio husägare i en undersökning som Öresundskraft låtit genomföra, är intresserade av att skaffa solceller. Foto: Öresundskraft.
Fyra av tio husägare i en undersökning som Öresundskraft låtit genomföra, är intresserade av att skaffa solceller. Foto: Öresundskraft.

Pressmeddelande -

Fyra av tio intresserade av solceller

Solen är bäst. Det tycker 85 procent av de villaägare i Helsingborg och Ängelholm som svarade i Öresundskrafts attitydundersökning om solceller. Fyra av tio är intresserade av att skaffa solceller. Däremot är det lite si och så med kunskapen om solceller.

– Det ska sägas direkt att undersökningen är för liten för att dra generella slutsatser om villaägarnas attityder i Helsingborg och Ängelholm. Men den ger en fingervisning som är värdefull för oss nu när vi lanserat solcellspaket. Det säger Lisa Hägg, affärsutvecklare vid Öresundskraft.

Och visst gillas solen bland de som svarade på undersökningen. Hela 85 procent hade en positiv attityd till solen som energikälla, följt av vatten (71), värme-pumpar (70), fjärrvärme (62) och vind (61). Medan fossila bränslen ogillas: 85 procent var negativa till kol, 80 procent till olja.

Fyra av tio sade sig vara intresserade av att skaffa solceller till sin villa/radhus. Som skäl angavs främst ekonomi, i form av billigare el, och miljö.

– Bland de som ansåg sig ha kunskap om solceller så var skälet ”öka värdet på huset” mer framträdande, berättar Lisa Hägg. Men sådan kunskap ansåg sig bara två av tio ha.

Och att skruva upp solceller själv är inget alternativ: åtta av tio vill ha nyckelfärdig installation, bara en av tio vill skruva själv.

– Man ska som sagt inte dra för stora växlar på undersökningen men de som svarat bekräftar det vi känner: en betydande andel av villa- och radhusägare kan tänka sig att skaffa solceller och synen på solen som energikälla är positiv.

Undersökningen omfattade 231 intervjuer och genomfördes av GfK i juni 2017 som en webbenkät bland villa- och radhusägare i Helsingborg/Ängelholm.

Mer information:
Lisa Hägg, affärsutvecklare, Öresundskraft, tel. 070-000 37 94
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft ägs av Helsingborgs stad och ser till att 260 000 kunder i nordvästra Skåne får bra energi varje dag - alltifrån fjärrvärme, elektricitet och fjärrkyla till gas, bredband, stadshubb för Internet of Things och servicetjänster. Vi gör allt - och ger allt - för att våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Det gör vi bland annat genom att ta vara på planetens resurser på bästa sätt. Allt i samklang med vår vision "Energi för en bättre värld. Kraft för regionen". Eller som vi brukar säga: Bra energi. Det är vad vi ger och gör. http://oresundskraft.se

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige