Gå direkt till innehåll
Helen valde bort egen bil

Pressmeddelande -

Helen valde bort egen bil

Helen Lindholm är den flitigaste användaren av Helsingborgs elbilspool. I genomsnitt kör hon poolbil var tredje dag. Och det fungerar toppen, tycker hon.

Helen bor på Söder i Helsingborg. Hon och exmaken har gemensam vårdnad om parets barn. Det gällde även familjens gamla bil som Helen hade varannan vecka. Hon började leta ny bil och upptäckte då elbilspoolen, blev medlem och nu har hon tillgång till bil utan att äga en.

–Det fungerar fantastiskt bra, mycket bättre än jag trodde först, berättar Helen som under hösten varit den flitigaste privatanvändaren i poolen.

–Jag slipper trasslet och kostnaderna för parkering. Sen slipper jag allt krångel med byte till vinterdäck, service, försäkring och biltvätt.

Helen använder poolbil de veckor hon har hand om barnen. Hon bokar bilen via internet, hämtar den och kör barnen till skolan. Sen kör hon till sitt jobb på Arbetsförmedlingen. Bilen lämnar hon vid poolparkeringen vid Oj.

Enligt Helen är det sällan problem med tillgången på bilar. Tekniken med bokning och upplåsningen av bilen fungerar bra.

–Nackdelen är om det dyker upp saker med kort varsel, till exempel om barnen vill hem till en kompis. Jag kan ju inte vara helt säker på att det finns en bil tillgänglig. Och räckvidden är begränsad.

–Men miljömässigt känns det bra, nu när kommunen arbetar för bättre luft i centrum!

Även om dagens system med bokning via internet fungerar bra så vore det enklare med en app, tycker Helen. Enligt Mikael Kilter, vd på Move About, är en sådan app under utveckling.

Mer information:
Per Lundgren, elbilsexpert, Öresundskraft, tel. 070-418 32 14.
Helen Lindholm, poolbilsanvändare, tel. 076-772 54 06
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft Med visionen ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” har vi höga krav på oss själva. Vårt avtryck på omvärlden ska minska - och vi har kommit en bra bit på väg. Övergången till biobränsle har minskat koldioxidutsläppen med 300 000 ton per år. Fordonsgas i stadsbussarna har förbättrat luften för Helsingborgarna och vi är en av de största påhejarna av elbilar. Vårt nya kraftvärmeverk kommer att göra fjärrvärme och el av restavfall.
Med bas i Helsingborg arbetar vi för en livskraftig Öresundsregion. 450 medarbetare ser till att 260 000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Mer info http://www.oresundskraft.se.

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35
Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt 070-000 36 44

Relaterat innehåll

Relaterade event

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige