Gå direkt till innehåll
NuEnergi och Öresundskraft i solsamarbete

Pressmeddelande -

NuEnergi och Öresundskraft i solsamarbete

Öresundskraft och NuEnergi har tecknat samarbetsavtal om marknadsföring, försäljning och installation av solceller. Samarbetet gör det enklare för kunder som funderar på solceller och stärker de båda företagens position på en marknad som räknas i tusentals södertak…

-Taket på en vanlig villa tar emot fem gånger mer energi på ett år än vad villan förbrukar. En solcellsanläggning tar tillvara denna outnyttjade energi, är enkel att installera och tar ingen mark i anspråk. Och Öresundskraft köper överskottet av villaägaren för en krona per kilowattimma från första stund.

Det säger Tobias Persson, försäljningschef på Ängelholm-baserade NuEnergi. Företaget säljer, projekterar och installerar kompletta solcellsanläggningar, liksom tillhörande komponenter. NuEnergi tillhör Glacell AB, det företag som installerat flest solcellsanläggningar i Sverige.

Samarbetet ska göra det enkelt för kunder som köper en solcellsanläggning: hjälp med beräkning av storlek och effekt, en ekonomisk kalkyl och skisser som underlag för eventuellt bygglov.

–Än viktigare är tryggheten av att ha Öresundskraft som garant och att installationen sker med erfaren personal och beprövade komponenter, säger Tobias Persson.

–Vi hoppas att villaägare får upp ögonen för tekniken. Priserna sjunker och i Danmark exploderar marknaden just nu. Det säger Diedrik Fälth, solcellsansvarig på Öresundskraft.

–Genom samarbetet med NuEnergi gör vi det enkelt för våra solcellskunder. Därmed gynnar vi också utvecklingen av småskalig och grön elproduktion.

Mer information:
Diedrik Fälth, solcellsansvarig,  Öresundskraft, tel. 070-490 32 11
Tobias Persson, försäljningschef, NuEnergi AB, tel. 070-540 97 50
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft Med visionen ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” har vi höga krav på oss själva. Vårt avtryck på omvärlden ska minska - och vi har kommit en bra bit på väg. Övergången till biobränsle har minskat koldioxidutsläppen med 300 000 ton per år. Fordonsgas i stadsbussarna har förbättrat luften för Helsingborgarna och vi är en av de största påhejarna av elbilar. Vårt nya kraftvärmeverk kommer att göra fjärrvärme och el av restavfall.
Med bas i Helsingborg arbetar vi för en livskraftig Öresundsregion. 450 medarbetare ser till att 260 000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Mer info http://www.oresundskraft.se.

Presskontakt

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige