Följ Öresundskraft

Öresundskraft: ”bind elpriset i vinter”

Pressmeddelande   •   Aug 01, 2011 10:00 CEST

Nya elområden, avveckling av tysk kärnkraft och höga råvarupriser. Det är faktorer som kommer att driva på elpriset i vinter, menar Öresundskraft. Nu rekommenderar man sina kunder att binda priset.

Vinterkyla och höga elräkningar känns måhända avlägset men med lite planering kan elkunder redan nu bädda för mindre dramatik i vinterns kuvert med elräkningar.

–Det finns flera faktorer som vi bedömer kommer att driva på elpriset, säger Martin Lausen, chef för el- och gashandel på Öresundskraft. Den första november indelas Sverige i fyra elhandelsområden och det har lett till högre priser i södra Sverige. Tysklands beslut om att ta sju äldre kärnkraftreaktorer ur drift fick elpriserna att stiga och den ökningen har blivit bestående. För det tredje kommer konkurrensen om fossila bränslen sannolikt att öka och även det driver på elpriset.

Som elkund finns det alltså all anledning att redan nu se om sitt hus. Att minska sin elförbrukning genom snålare hushållsapparater, lågenergilampor och att undvika stand-by läge på TV och dator är några av knepen. Öresundskraft erbjuder också ett vinteravtal med fast elpris under sex månader, ett sätt att skydda sig mot de extrema pristoppar som inträffade under 2009/2010.

–Vintern 2010/2011 innehöll inte lika extrema pristoppar men genomsnittspriserna var ändå högre än året innan. Ett bundet elpris blir en trygghet som förhoppningsvis kommer att spara pengar men som framförallt gör att man vet elpriset för hela vintern, säger Martin Lausen.

Mer information:
Martin Lausen, chef el- och gashandel, Öresundskraft, tel. 070-418 36 98
Victoria Thell, försäljningschef el och gas, Öresundskraft, tel. 072-744 38 12

Energimarknadsinspektionens halvårsrapport om elmarknaden oktober-mars 2010/2011 (pdf)
Läs mer på Öresundskrafts hemsida: Energispartips

Öresundskraft Med visionen ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” har vi kaxigt höga krav på oss själva. Vårt avtryck på omvärlden ska minska - och vi har kommit en bra bit på väg. Övergången till biobränsle har minskat koldioxidutsläppen med 340 000 ton per år. Fordonsgas i stadsbussarna har förbättrat luften för Helsingborgarna och vi är en av de största påhejarna av elbilar. Vårt nya kraft-värmeverk kommer att göra fjärrvärme och el av restavfall.
Med bas i Helsingborg arbetar vi för en livskraftig Öresundsregion. 450 medarbetare ser till att 260 000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Mer info http://www.oresundskraft.se.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.