Gå direkt till innehåll
Öresundskraft deltar i Earth Hour

Pressmeddelande -

Öresundskraft deltar i Earth Hour

Foto: Antony McAulay

Lördagen den 26 mars 2011, klockan 20.30 och en timma framåt, genomförs världens största klimatmanifestation. Liksom föregående år deltar Öresundskraft i Earth Hour genom att släcka kontors- och fasadbelysning på sina anläggningar i Helsingborg och Ängelholm.

Öresundskraft deltar också som utställare under Earth Hour Helsingborg, det program som arrangeras på Dunkers Kulturhus den 26 mars. Arrangemanget innehåller musik, improteater, film, stand up, föreläsning och utställning och är ett samarbete mellan Miljöförvaltningen, Miljöbyrån och Dunkers kulturhus.

–Som energiföretag har vi särskilt ansvar i frågor som rör energiförsörjning och klimatpåverkan. Det är frågor som står högt på vår agenda och det känns självklart att stödja Earth Hour. Vi uppmanar kunder, medarbetare och medborgare att göra detsamma, säger Öresundskrafts VD Anders Östlund.

–Vi önskar alla en mörk och mysig lördagskväll!

Earth Hour är en global manifestation för klimatet där alla genom en enkel handling, att släcka ljuset under en timme, signalerar till världens beslutsfattare att ta klimatförändringarna på allvar. Städer, företag, organisationer och privatpersoner engagerar sig i Earth Hour. Läs mer via länkarna nedan.

 Mer information:
Anders Östlund, VD Öresundskraft AB, tel. 042-490 30 80, 070-418 30 80
Göran Skoglund, Pressansvarig, tel. 042-490 34 35, 070-418 34 35
Sophie Giescke Linné, kommunikatör, SBF/ Helsingborgs Miljöbyrå, tel. 0732-31 58

Programmet på Dunkers Kulturhus här

Världsnaturfonden och Earth Hour här

WWF Earth Hour Sverige på Facebook här

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Fakta om Öresundskraft
Öresundskraft är ett framåt energibolag i Öresundsregionen. Omtanke om miljön är ett centralt begrepp i koncernen, som ägs av Helsingborgs stad. Vi har närmare 450 medarbetare och förser cirka 260 000 kunder med el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla och bredband. Öresundskraft erbjuder även ett stort antal andra tjänster inom kommunikation, energitjänster och underhåll. Den totala försäljningsvolymen uppgick 2010 till 5 600 GWh, varav 3 900 GWh avser el.

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35
Anders Östlund

Anders Östlund

VD Verkställande direktör, Öresundskraft 042-490 30 80

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige