Följ Öresundskraft

Öresundskraft välkomnar regeringens fjärrvärmeinitiativ

Pressmeddelande   •   Mar 28, 2012 16:47 CEST

Regeringen och energiminister Anna-Karin Hatt (C) föreslog i förra veckan fyra nya initiativ för att stärka konsumenternas ställning på fjärrvärmemarknaden och förbättra tillvaratagandet av restvärme. ”Ett bra steg i rätt riktning” anser Öresundskrafts vd Anders Östlund.

Energiminister Anna-Karin Hatt (C) föreslog i förra veckan på Dagens Industris debattsida fyra nya initiativ för att stärka konsumenternas ställning på fjärrvärmemarknaden och förbättra tillvaratagandet av restvärme. Det handlar i korthet om att införa en obligatorisk prisändringsprövning för att säkerställa rimliga prisändringar, att kunder inom samma kundkategorier inte får diskrimineras, att fjärrvärmenäten öppnas för restvärme samt att spillvärmealternativ ska redovisas när nya industrianläggningar byggs.

–Fjärrvärmen behöver utvecklas och kundanpassas för att öka sitt bidrag till Sveriges klimatomställning. Därför välkomnar vi energiministerns initiativ för att modernisera fjärrvärmen, det är ett bra steg i rätt riktning, anser Anders Östlund, vd för Helsingborgs-baserade Öresundskraft.

–Fjärrvärmens och vår framtid hänger på att vi kan stärka förtroendet för fjärrvärme som uppvärmningsform. Här måste vi våga tänka nytt och bryta gamla strukturer. Sedan i februari har vi själva jobbat med tre initiativ – Godkänd Nivå, Öppna Nät och Moderna Fjärrvärmenät – som vi menar ligger väl i linje med vad regeringen vill åstadkomma.  Vi har fått positiva bemötanden på våra förslag från våra kunder och intressenter och självklart är vi glada att även regeringen ser positivt på våra ambitioner att förbättra fjärrvärmen ur ett kundperspektiv.


Mer information:
Anders Östlund, VD Öresundskraft, tel. 042-490 30 80, 070-418 30 80
Lars-Inge Persson, chef affärsområde Kraft & Värme, Öresundskraft, tel. 070-617 39 05
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Öresundskraft Med visionen ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” har vi höga krav på oss själva. Vårt avtryck på omvärlden ska minska - och vi har kommit en bra bit på väg. Övergången till biobränsle har minskat koldioxidutsläppen med 300 000 ton per år. Fordonsgas i stadsbussarna har förbättrat luften för Helsingborgarna och vi är en av de största påhejarna av elbilar. Vårt nya kraftvärmeverk kommer att göra fjärrvärme och el av restavfall.
Med bas i Helsingborg arbetar vi för en livskraftig Öresundsregion. 450 medarbetare ser till att 260 000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Mer info http://www.oresundskraft.se.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.