Gå direkt till innehåll
Solelsbilar - så klipper vi slangen till bensinpumpen

Pressmeddelande -

Solelsbilar - så klipper vi slangen till bensinpumpen

Nu tar Öresundskraft och Move About Helsingborgs solbilskoncept till Gotland. Under Almedalsveckan visas elbilar, bilpool och solcellstak, allt på samma plats. Och inbjuder till pressvisning på onsdag kl. 10:30.

-Vi vill visa hur enkelt det är. Många talar om elbilar och solenergi och bilpooler, men få gör något konkret. Här visar vi att det inte är svårt. Tekniken finns och fungerar, det är bara att sätta igång. Det säger Per Lundgren elbilsexpert vid Öresundskraft.

Utställningen med de solladdade elbilarna finns på plats hela Almedalsveckan. Den arrangeras av Öresundskraft, Move About och Solelkonsulterna. Move About är företaget som ligger bakom den framgångsrika elbilspoolen i Helsingborg. Solelkonsulterna svarar för solcellsanläggning på plats i Visby. Det 35 kvadratmeter stora taket genererar tillräckligt med el för två elbilar under ett år.

Press och media är välkomna till en visning av anläggningen onsdag den 4 juli, kl. 10:30. Platsen är Visby hamn, invid m/s Sigyn. Visningen sker i anslutning till det elbilsrally som arrangeras mellan 9.00 - 10.00 samma morgon (läs mer här).

-Solen är nyckeln till att klippa slangen till bensinpumpen. Vi visar hur det går till, avslutar Per Lundgren.

Elbilspoolen i Helsingborg är ett samarbetsprojekt mellan Öresundskraft och Move About, och ingår i elbilsprojektet Nordic Electric Avenue, delfinansierat av Nordiska ministerrådets Energi- och transportprogram.

Mer information
Per Lundgren, elbilsexpert, Öresundskraft, tel. 070-418 32 14
Mikael Kilter, vd, Move About, tel. 070-566 13 24
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

 

 

 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft Med visionen ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” har vi höga krav på oss själva. Vårt avtryck på omvärlden ska minska - och vi har kommit en bra bit på väg. Övergången till biobränsle har minskat koldioxidutsläppen med 300 000 ton per år. Fordonsgas i stadsbussarna har förbättrat luften för Helsingborgarna och vi är en av de största påhejarna av elbilar. Vårt nya kraftvärmeverk kommer att göra fjärrvärme och el av restavfall.
Med bas i Helsingborg arbetar vi för en livskraftig Öresundsregion. 450 medarbetare ser till att 260 000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Mer info http://www.oresundskraft.se.

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35
Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt 070-000 36 44

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige