Gå direkt till innehåll
Telia blir tv-operatör i Öresundskraft Stadsnät

Pressmeddelande -

Telia blir tv-operatör i Öresundskraft Stadsnät

Telia och Öresundskraft Stadsnät har tecknat ett avtal om leverans av tv-tjänster och ännu snabbare internet. Avtalet innebär att alla hushåll i stadsnätet kan beställa hastigheterna 10/10, 100/100, 250/100 och 1000/100 samt Telias tv-tjänst.

Telia erbjuder sedan tidigare bredband i Öresundskraft Stadsnät. Nu utökas erbjudandet till att omfatta nya ännu snabbare internethastigheter samt tv. Från och med mitten av mars kan alla hushåll i Öresundskraft Stadsnät beställa Telias tv-tjänst och välja mellan över 100 kanaler och tusentals inspelade program. I tjänsten ingår även tillgång till filmbutik med över 5000 titlar samt möjlighet att se på tv och film via dator och mobiltelefon.

Telias tv-tjänst växer, vid årsskiftet 2014-2015 hade nästan 700 000 kunder tjänsten. Nu får ytterligare 25 000 hushåll i Helsingborg, Höganäs, Bjuv och Åstorp möjligheten att skaffa Sveriges snabbast växande tv-tjänst.

– Vi tror att kombinationen av en flexibel tv-tjänst och ett snabbt pålitligt bredband är något som kommer att tilltala många, säger Stefan Borgquist, chef för tv på Telia.

– Vi vet att våra kunder värdesätter valfrihet och mångfald, säger Bo Lindberg, bredbandschef på Öresundskraft. Avtalet med Telia innebär att kunderna i vårt snabbt växande stadsnät får tillgång till ett ännu större utbud av tjänster.

Öresundskraft Stadsnät finns i Helsingborg, Höganäs, Bjuv och Åstorps kommun. Öresundskraft Stadsnät är ett öppet fiberoptiskt nät för internet, tv, telefoni och IT-tjänster. Öppenheten innebär att det råder fri konkurrens mellan de tjänsteleverantörer som finns i nätet.

Mer information:

Bo Lindberg, chef affärsområde Bredband, Öresundskraft, tel. 070-418 33 10
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, 070-418 34 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskrafts vision ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från restvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. 400 medarbetare ser till att 260.000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. http://www.oresundskraft.se.

Presskontakt

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, energitjänster, bredband samt stadshubb för Internet of Things lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige