Gå direkt till innehåll
Tvåhundra studsiga barn i Helsingborg

Pressmeddelande -

Tvåhundra studsiga barn i Helsingborg

Nu drar Öresundskraft Parkour Camp igång. Tvåhundra barn och ungdomar deltar i en vecka fylld av hopp, volter och språng – en vecka som också innehåller en gala för Barncancerfonden.

Barn och ungdomar från hela Sverige deltar i lägerveckan som arrangeras av Air Wipp Academy på Helsingborg Arena. Parkour är sporten där naturliga hinder som murar, bänkar och stolpar ska passeras i flytande, snabba och effektiva rörelser, med endast kropp och hjärna som hjälpmedel.

– Deltagarna är från tio år och uppåt, killar och tjejer, nybörjare och proffs. Du tävlar bara mot dig själv men med stöd och uppmuntran från dina kompisar. Kamratskapet, gemenskapen och hjälpsamheten är viktiga delar av Parkour, berättar Filip Ljungberg, grundare av Air Wipp Academy.

Årets rekordstora upplaga innehåller flera nyheter. Platsen är Helsingborg Arena som under en veckas tid är förvandlad till en parkourbana. En annan nyhet är att veckan delas: första halvan är en basdel, andra halvan en proffsdel. Under proffsdelen deltar flera av sportens världsstjärnor från bland annat USA, England, Libanon och Lettland som instruktörer och föreläsare.

Basdelen avslutas med en gala till förmån för Barncancerfonden. Här bjuder barn och proffs på en hejdundrande show med bland annat FRAM Gymnaster, Mayhem workout och utmaningar.

Öresundskraft Parkour Camp startar den 5 juli och avslutas den 11 juli. Till Barncancerfondsgalan på Helsingborg Arena den 8 juli har allmänheten fritt inträde. Insläpp från 18:00; start 18:30.

Mer information:
Filip Ljungberg, grundare, Air Wipp Academy i Helsingborg, tel. 070-183 27 04
Rebecka Lindell, marknadsansvarig, Helsingborg Arena, tel. 042-10 59 56
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskrafts vision ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från restvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. 365 medarbetare ser till att 260.000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. http://www.oresundskraft.se.

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35
Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt 070-000 36 44

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige