Gå direkt till innehåll
University of Cambridge besöker Helsingborgsföretag

Pressmeddelande -

University of Cambridge besöker Helsingborgsföretag

Måndag den 6 juli får Kemira Kemi och Öresundskraft besök av studenter från engelska University of Cambridge. Besöket sker inom ramen för den forskning som universitetet bedriver på området industriell symbios.

Gruppen från universitet består av civilingenjörsstudenter som vill veta mer om den industriella symbiosen i Helsingborg, hur den har kommit till stånd, vilka drivkrafter som ligger bakom, konkurrensfördelar, kulturkrockar med mera.

– Vi är både smickrade och glada över att ett av världens främsta universitet väljer Helsingborg för att studera industriell symbios. Det är ett kvitto på att det utbyte och samarbete som Kemira, Öresundskraft och företagen på Industry Park of Sweden har med varandra håller internationell klass. Det säger Lennart Albertsson, vd för Kemira Kemi i Helsingborg.

Förfrågan att besöka Helsingborg kom efter det seminarium om industriell symbios ”Att vinna på att återvinna” som arrangerades i mars i år av Kemira Kemi/Industry Park of Sweden (IPOS) och Öresundskraft. Under seminariet deltog även representanter för industrisamarbetet i danska Kalundborg, Sydsvenska Handelskammaren och Helsingborgs stad.

Besöket inleds hos Kemira Kemi och IPOS. Efter inledande företagspresentation kommer man att presentera och diskutera bakgrunden, tanken och arbetet med industriell symbios i produktionen och inom industriparken. Besöket avslutas med en rundtur på området.

Under eftermiddagen kommer Öresundskraft visa Filbornaverket och visa hur man tillsammans med Kemira Kemi/IPOS arbetar med fjärrvärmeleveranser till stadens hushåll och vilken roll fjärrvärmen spelar för ett hållbart samhälle.

Slutligen kommer Helsingborgs stad att ge sin syn på industriell symbios och vad det innebär för staden.

För ytterligare information, kontakta
Emma Gunnarsson, Energistrateg, Kemira Kemi AB, 042-17 10 00
Patrik Hermansson, affärsutvecklare, Öresundskraft, tel. 070-418 34 75

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskrafts vision ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från restvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. 365 medarbetare ser till att 260.000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. http://www.oresundskraft.se.

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35
Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt 070-000 36 44

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige