Följ Öresundskraft

400 elhästar på Vallåkra

Pressmeddelande   •   Aug 19, 2011 15:15 CEST

Power och häftiga bilar är vad som erbjuds besökarna på årets Vallåkraträff, där Öresundskraft satsar dubbelt upp med två olika aktiviteter. Dels visas den Öresundskraft-sponsrade, eldrivna Volvo C 70:n, dels Öresundskrafts varumärkesevent med den tillhörande, färgglada Fiat 500:an.

På söndagen tävlar den eldrivna Volvo C70 mot en konventionell C70. Öresundskrafts svarta Volvo är en riktig värsting med omkring 400 hästar under huven. Det blir en spännande kamp på flygrakan som garanterat kommer att dra mycket publik. Här kommer Öresundskrafts elbilsexpert Per Lundgren att hålla i trådarna och sprida elbilsbudskapet.

På söndagen har allmänheten en chans att åka med i Volvon som visas upp tillsammans med andra specialbilar på raksträckan på Enoch Thulins flygplats. Den som vill se bilen i rörelse ska vara på plats kl. 9:45 - 10:15 eller 13:15 - 13:45. Supervolvon är en vanligt Volvo C70 som byggts om till eldrift med den senaste tekniken. Den byggs av Electroengine i Uppsala och ingår i ett utvecklingsprojekt som Öresundskraft stöder för att visa nästa generations elbilar.

Bland företagsutställarna finns Öresundskraft på plats med sin stora varumärkesmonter där besökarna kan alstra ström genom att promenera genom företagets svängdörrar. Strömmen ”laddar” den turkosa Fiat 500 som brukar få mycket uppmärksamhet.

Dessutom kan man tävla om en elbilshelg och Öresundskraft kommer att ha erbjudande om elavtal.

Mer information
Per Lundgren, elbilsexpert, Öresundskraft, tel. 070-418 32 14
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Öresundskraft Med visionen ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” har vi kaxigt höga krav på oss själva. Vårt avtryck på omvärlden ska minska - och vi har kommit en bra bit på väg. Övergången till biobränsle har minskat koldioxidutsläppen med 340 000 ton per år. Fordonsgas i stadsbussarna har förbättrat luften för Helsingborgarna och vi är en av de största påhejarna av elbilar. Vårt nya kraft-värmeverk kommer att göra fjärrvärme och el av restavfall.
Med bas i Helsingborg arbetar vi för en livskraftig Öresundsregion. 450 medarbetare ser till att 260 000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Mer info http://www.oresundskraft.se.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.