Gå direkt till innehåll
Helsingborg intas av elbilar

Pressmeddelande -

Helsingborg intas av elbilar

Lördagen den 10 september tar Helsingborg emot deltagarna i Oresund Electric Car Rally. Ett tjugotal elbilar beräknas ankomma till Kungstorget mellan klockan 15:00 och 16:00 på lördagseftermiddagen. För att fira detta kommer det att vara aktiviteter på Kungstorget hela dagen.

Med start klockan 10:00 nu på lördag erbjuds helsingborgare och besökare möjlighet att prova på inte bara elbilar, utan även elmopeder och elcyklar. Företrädare för Helsingborgs stad och Öresundskraft finns på Kungstorget med elfordon, information och utställningar.

- Introduktionen av elbilar har kommit längre i Danmark och det är där vi hittar de senaste modellerna. Nu kommer dessa moderna, serieproducerade elbilar på besök. Rallyt är ett unikt tillfälle att få en förhandstitt på de bilmodeller som kommer till Sverige först nästa år, säger Per Lundgren, elbilsexpert på Öresundskraft.

En av bilarna i rallyt kommer att köras av kommunalrådet/miljönämndens ordförande Anna Jähnke. Medarbetare från stadens miljöförvaltning ingår också i ekipaget. Vid målområdet kommer bland andra kommunalrådet Maria Winberg Nordström att ta emot elbilarna.

- Nästa naturliga steg i utvecklingen är att byta till elbilar. I Skåne Nordväst har vi antagit ett ambitiöst mål om 30.000 elbilar fram till år 2020. Det är viktigt att vi som kommun föregår med gott exempel, om vi vill få andra att följa efter, säger Anna Jähnke (M), kommunalråd och ordförande i Miljönämnden i Helsingborgs stad.

Oresund Electric Car Rally
Helsingborg är första deletappmål i 2011 års Oresund Electric Car Rally. Startskottet för rallyt går i Köpenhamn och tar sig sedan till deletappmålen Helsingborg och Malmö. Vidare går rallyt över Öresundsbron mot målgång i Köpenhamn på söndag eftermiddag. Oresund Electric Car Rally har en tävlings- och en turistklass och ingår i det bredare Oresund Rally, som även rymmer hybrid- och bränsleoptimerade bilar samt veteranbilar.

Helsingborgs stad och Öresundskraft spelar en central roll i planering och genomförande av Oresund Electric Car Rally. Arrangemanget återkommer även 2012 och 2013.

För mer information:
Per Lundgren, elbilsexpert, Öresundskraft Tel. 0704-18 32 14
Katharina Sparre, projektledare, stadsbyggnadsförvaltningen Tel. 0732-31 19 85

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


2011 års rally arrangeras i samarbete mellan Intercom, Wonderful Copenhagen, Event in Skåne och Interreg projektet E-mission. E-mission samlar en bred och slagkraftig konstellation aktörer i Öresundsregionen: Köpenhamns Kommun, Region Hovedstaden, Malmö stad, Region Skåne, Helsingborgs stad och Öresundskraft. Projekt E-mission verkar på olika sätt för att skapa uppmärksamhet kring och öka användandet av elbilar.

Presskontakt

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Relaterat innehåll

Relaterade event

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, energitjänster, bredband samt stadshubb för Internet of Things lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige