Gå direkt till innehåll
Ny prismodell på fjärrvärme ger lägre eller oförändrad kostnad för flertalet

Pressmeddelande -

Ny prismodell på fjärrvärme ger lägre eller oförändrad kostnad för flertalet

Öresundskraft aviserade i förra veckan en ny säsongsbaserad prismodell för fjärrvärme. I den nya modellen sänks det fasta priset med tio procent, något som länge har efterfrågats av fjärrvärmekunderna.

–En av nyheterna är att den fasta delen av priset minskar med tio procent. Vi har tidigare fått kritik för att en för stor andel varit fast och att det inte lönat sig att energieffektivisera, berättar Patrik Hermansson, ansvarig för fjärrvärme på Öresundskraft.

Det sänkta fasta priset och säsongspriset innebär att av Öresundskrafts privatkunder i Helsingborg får hälften en sänkning av sin årliga fjärrvärmekostnad. 14 procent får en oförändrad kostnad medan 22 procent får en ökning på mellan 1-2 procent. Sju procent av kunderna får en ökning på tre procent medan sju procent får en ökning på över tre procent.

–För en genomsnittsvilla innebär en procents höjning cirka 16 kronor i månaden, säger Patrik Hermansson. Han understryker samtidigt att prismodellen är intäktsneutral för Öresundskraft.

Införandet av en ny prismodell är ett stort projekt, planeringen har pågått en längre tid. Informationskampanjen har startat och pågår under hela 2012.

–Det första utskicket har nyligen nått kunderna och mer information kommer i juni. Där kommer prismodellen att presenteras mer utförligt, tillsammans med prislistan som visar vad kostnaden blir.

–Det är en modern prismodell som stimulerar till en effektiv och därmed miljöriktig energianvändning, avslutar Patrik Hermansson.

Mer information:
Patrik Hermansson, ansvarig Fjärrvärme, Öresundskraft, tel. 070-418 34 75
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft Med visionen ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” har vi höga krav på oss själva. Vårt avtryck på omvärlden ska minska - och vi har kommit en bra bit på väg. Övergången till biobränsle har minskat koldioxidutsläppen med 300 000 ton per år. Fordonsgas i stadsbussarna har förbättrat luften för Helsingborgarna och vi är en av de största påhejarna av elbilar. Vårt nya kraftvärmeverk kommer att göra fjärrvärme och el av restavfall.
Med bas i Helsingborg arbetar vi för en livskraftig Öresundsregion. 450 medarbetare ser till att 260 000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Mer info http://www.oresundskraft.se.

Presskontakt

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige