Gå direkt till innehåll
Nya bilar till Helsingborgs elbilspool

Pressmeddelande -

Nya bilar till Helsingborgs elbilspool

Öresundskraft förlänger avtalet med Move About om Helsingborgs populära elbilspool. Samtidigt får poolen nya bilar med längre räckvidd.

Det var i mars 2012 som Move About och Öresundskraft lanserade Helsingborgs elbilspool, även kallad solbilspool eftersom bilarna också får energi från en solcellsanläggning. Idag har poolen cirka 250 medlemmar, både privatpersoner och företag. Det stora intresset gör att Öresundskraft och Move About förlänger samarbetet i ytterligare tre år.

– Allt fler attraheras av möjligheten att kunna använda en bil utan att behöva äga den. Det märker vi på bokningstrycket, bilarna bokas frekvent både dagtid, kvällstid och helger, berättar Ulf Jakobsson, marknadschef vid Move About.

– När avtalet förlängs passar vi på att byta ut bilarna mot helt nya Nissan Leaf Generation 2. De nya bilarna har 30 km längre räckvidd och samma höga säkerhet. Nissan Leaf Generation 2 klarar fem stjärnor i Euro NCAP. Bilarna levereras till elbilspoolen i början av april 2015.

Att avtalet förlängs och att man fortsätter med Nissan Leaf är viktigt för kunderna, menar Ulf Jakobsson.

– Det handlar om respekt för de som har avstått från egen bil, eller till och med sålt den, till förmån för en poolbil. Långsiktigheten och tryggheten har stort värde när vanor ska ändras.

Att poolen är uppskattad visade den kundundersökning som Öresundskraft gjorde hösten 2013. Användarna gav genomgående höga betyg till bilar och bokningssystem. Frågan är om inte populariteten ökar ännu mer med den senaste nyheten. Kalla dagar, när bilarna fortfarande står på laddning, startar en automatisk uppvärmning av bilarna 15 minuter innan avhämtning.

Mer information:
Ulf Jakobsson, marknadschef, Move About, tel. 070-603 13 50
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskrafts vision ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från restvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. Med 400 medarbetare ser vi till att 260.000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. http://www.oresundskraft.se.

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35
Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt 070-000 36 44

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige