Gå direkt till innehåll
Öresundskraft och Röda Korset inleder samarbete

Pressmeddelande -

Öresundskraft och Röda Korset inleder samarbete

Öresundskraft har tecknat ett samarbetsavtal med Röda Korset. För varje ny kund som Öresundskraft får tack vare samarbetet, skänker Öresundskraft 500 kronor till Röda Korset.

– Röda Korset är världens främsta katastroforganisation som räddar liv och ger hopp i Sverige och över hela världen. Därför är vi både glada och stolta över vårt samarbete. Avtalet innebär att Röda Korset får ett betydande stöd till sin verksamhet, samtidigt som vi får en möjlighet att bygga relationer med nya kunder. Det säger Hans Norberg, vice vd på Öresundskraft.

– 60 miljoner människor befinner sig på flykt just nu och behovet av medmänsklighet och stöd är mycket stort. Det är fantastiskt roligt att Öresundskraft bidrar till Röda Korsets humanitära hjälparbete. För den enskilda människan i en katastrof är bidraget väldigt, väldigt viktigt, säger Morgan Olofsson, kommunikations- och insamlingschef på Röda Korset.

Samarbetet gäller Öresundskrafts avtalsform KompisEl, en avtalsform som utformats för att stödja behjärtansvärda ändamål. Samarbetet beräknas bidra med ca 1 miljon kronor per år vilket gör Öresundskraft till en av Röda Korsets större samarbetspartners i Sverige.

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation med miljontals frivilliga i 189 länder. Utifrån lokal närvaro, kunskap och medmänsklighet finns Röda Korset på plats före, under och efter en katastrof.

Mer information:
Alexander Scheele, privatmarknadschef elhandel, Öresundskraft, tel. 070-000 36 40
Karin Tengby, pressekreterare Röda Korset, 08-452 4801
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, 070-418 34 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskrafts vision ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från restvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. 365 medarbetare ser till att 260.000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. http://www.oresundskraft.se.

Presskontakt

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, energitjänster, bredband samt stadshubb för Internet of Things lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige