Gå direkt till innehåll
Öresundskraft och Statoil i laddsamarbete

Pressmeddelande -

Öresundskraft och Statoil i laddsamarbete

Öresundskraft och Statoil har inlett samarbete om laddplatser för elbilar. Snabbladdare kommer att uppföras på 23 av Statoils stationer i södra och mellersta Sverige. Samtliga ska vara på plats under 2015.

Laddplatserna ingår i den kedja av 35 snabbladdningsstationer som Öresundskraft uppför längs större vägar under varumärket CLEVER. Danska CLEVER A/S är Skandinaviens största företag på området elbilsladdning och har etablerats i Sverige genom Öresundskraft.

– Vårt dotterbolag CLEVER Sverige AB ska göra det lätt att köra miljöklok elbil. En elbilsförare kan snart ladda sin bil med förnybar el på bekväma avstånd hela vägen från södra Sverige till Stockholm, över till Göteborg och tillbaks söderut, sammanlagt 160 mil. Och tack vare samarbetet med Statoil kan elbilsförare samtidigt ta del av Statoils hela utbud. Det säger Anders Östlund, vd vid Öresundskraft.

– Samarbetet med Öresundskraft faller naturligt in i vår strategi att vara förstahandsvalet för alla bilister, oavsett vilket drivmedel man väljer. Nu hälsar vi snart elbilskunderna välkomna för snabbladdning, samtidigt som förare och passagerare kan ladda batterierna med mat och kaffe, säger Helena Fornstedt, Senior Fuel Director på Statoil Fuel & Retail.

Laddkort och förnybar el från CLEVER kommer att kunna köpas i butiken på stationen. Det betyder att alla elbilskunder, även de som inte är CLEVER-kunder, kan ladda sin bil.

De 35 snabbladdarna ingår i “European Long-distance Electric Clean Transport Road Infrastructure Corridor”(ELECTRIC) och delfinansieras ur EU:s TEN-T-program. Målet är en kedja av snabbladdare längs större motorvägar för att knyta samman Sverige, Danmark, Tyskland och Holland.

Mer information:
Anders Östlund, vd Öresundskraft, tel. 042-490 30 80.
Helena Fornstedt, Senior Fuel Director, Statoil Fuel & Retail, tel. 070-429 61 32
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, 070-418 34 35
 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskrafts vision ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från restvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. 365 medarbetare ser till att 260.000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. http://www.oresundskraft.se.

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige