Gå direkt till innehåll
Intresset för solceller är stort, inte minst hos Helsingborgs stad som har ett ambitiöst mål för solel 2035. (Foto: Kraftpojkarna)
Intresset för solceller är stort, inte minst hos Helsingborgs stad som har ett ambitiöst mål för solel 2035. (Foto: Kraftpojkarna)

Pressmeddelande -

Öresundskraft stärker solmusklerna - tecknar avtal med Kraftpojkarna

Öresundskraft har tecknat avtal med Kraftpojkarna omfattande materialinköp och installation för solceller. Det stärker leveransförmågan just när intresset för solceller växer starkt.

Avtalet omfattar dels materielinköp, expertis och materielutveckling, dels montage och anslutning av solcellsanläggningar hos såväl företags- som privatkunder i nordvästra Skåne.

– Avtalet innebär att vi får ännu större kapacitet att hjälpa våra kunder med anskaffning och installation av solceller. Kraftpojkarna är en av Sveriges största aktörer på området. Det säger Filip Wiqvist, produktchef för sol, ladd och lagring på Öresundskraft.

– Vårt mål är att bli marknadsledande på solceller i vår region. Vi har rekryterat personal inom försäljning, leveransprojektledning och affärsutveckling och vi lanserade nyligen ett grönt bolån tillsammans med Hemma med mycket attraktiva lån för den som vill skaffa solceller. Kraftpojkarna stärker vår leveranskapacitet och bidrar med värdefull kompetens för att snabba på omställningen till ett hållbart energisystem, säger Filip Wiqvist.

– Öresundskrafts helhetssyn på hållbara energilösningar passar vår egen profil och kompetens mycket bra. Vi erbjuder nyckelfärdiga system, produkter och tjänster inom solenergi, energilagring och laddinfrastruktur. Vi ser verkligen fram emot att få samarbeta med Öresundskraft och därigenom göra det möjligt för många fler att producera förnybar el med solceller och bidra till Helsingborgs mål för solel. Det säger Albin Hasselström, marknadschef på Kraftpojkarna.

Mer information:
Filip Wiqvist, produktchef Sol, Ladd & Lagring, Öresundskraft, 070-000 37 59
Albin Hasselqvist, Chief Marketing Officer, Kraftpojkarna, tel. 010-10 454 43 14
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Kraftpojkarna är Sveriges största distributör inom clean-tech och en del av OK-Q8 AB. Den snabba utvecklingen av förnybara energilösningar utgör grunden i energiomställningen där Kraftpojkarna är ledande i att förse Norden med hårdvara, kunskap, tjänster och ny innovation inom solenergi, laddinfrastruktur och energilagring. Vårt syfte är att hjälpa till i omställningen till ett smartare och mer hållbart energisamhälle. För att uppnå detta tänker vi på nya sätt och vågar innovera, alltid med ett långsiktigt perspektiv som grund. Vi strävar efter partnerskap, tillsammans mot en mer hållbar värld.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft. Vi är 400 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 125 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, bredband, stadshubb för Internet of Things samt energitjänster lever vi vår vision: ”För en bättre värld". www.oresundskraft.se

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35
Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt 070-000 36 44

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige