Gå direkt till innehåll
Byggnader står för runt 40 procent av landets energianvändning och 2045 kommer nio av tio att bo i byggnader som redan idag är byggda
Byggnader står för runt 40 procent av landets energianvändning och 2045 kommer nio av tio att bo i byggnader som redan idag är byggda

Pressmeddelande -

​Hemma och Öresundskraft lanserar utökat, grönt bolån

Med Skandiabanken som långivare lanserar Hemma och Öresundskraft ett utökat grönt bolån. Den som investerar i solceller kan låna till konkurrenskraftig ränta och samtidigt lägga om sitt bolån.

Ett hushåll kan finansiera sina solceller via Hemma och samtidigt flytta sitt befintliga bolån till en attraktiv bolåneränta. Så kan både driftskostnad och lånekostnad sänkas.

– Via hemma kan hushåll som investerar i solceller få en konkurrenskraftig ränta. Med en lägre ränta på bolån och solceller så minskar återbetalningstiden för solcellerna, säger Charlotte Holst, chef för affärsområde Konsumentlösningar på Öresundskraft.

– När kunden bestämt sig och skrivit på så kan den flytta bolånet. Solcellsanläggningen ska vara på minst 4,5 kW.

Bolånet omfattar villor och fritidshus men inte bostadsrättsföreningar, något som Hemma och Öresundskraft hoppas kunna inkludera i framtiden.

– Byggnader står för runt 40 procent av landets energianvändning och 2045 kommer nio av tio att bo i byggnader som redan idag är byggda. Att ställa om det beståndet görs inte utan solceller och optimering av hushållsenergin. Det menar Öresundskrafts vd Anders Östlund.

– Vi har sett att attraktiv finansiering är avgörande för att fler ska kunna installera solceller. Ett utökat grönt bolån, även till de med lite högre belåningsgrad, gör det möjligt att accelerera omställningen i nordvästra Skåne. Ängelholms energianvändning ska bli 100 procent fossilbränslefri och Helsingborg ska uppnå netto noll-utsläpp 2035. Samarbetet mellan oss och Hemma stödjer den utvecklingen, avslutar Anders Östlund.

Mer information:
Charlotte Holst, affärsområdeschef Konsumentlösningar, Öresundskraft, tel. 070-000 39 53
Anders Östlund, vd, Öresundskraft, tel. 042-490 30 80
Therese Ruth, VD Hemma, 070-886 39 24, therese@hemma.se 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft. Vi är 400 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 125 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, bredband, stadshubb för Internet of Things samt energitjänster lever vi vår vision: ”För en bättre värld". www.oresundskraft.se

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35
Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt 070-000 36 44

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige