Gå direkt till innehåll
Skånskt småföretag elbilspionjär

Pressmeddelande -

Skånskt småföretag elbilspionjär

TV- och radioaffären Radiocity Audio Video i Helsingborg blev pionjärer när de fick sin elbil levererad. Det var många faktorer som vägde in i deras köpbeslut, men i första hand var det miljön och inte minst att de hade möjlighet att provköra en elbil från Öresundskraft. Nu planerar kommunen dessutom för en laddstolpe på Söder.

-Vi är det första privatägda företaget i Sverige med en egen elbil. Det tycker vi är riktigt kul. Det är ett sätt att profilera oss miljömässigt. Men kravet var förstås också att elbilen skulle fungera i vår verksamhet med korta sträckor i stadsmiljö och att den var bra att lasta i, berättar Mikael Bohlin från Radiocity.

-Vi har fått mycket inspiration och hjälp från Öresundskraft. Vi har provkört deras elbilar ordentligt - både vinter och sommar - innan vi bestämde oss. Det ger en helt annan känsla när man får prova själv och upptäcka att det faktiskt fungerar, säger Mikael Bohlin och tillägger att elbilen faktiskt är den bil han allra helst kör idag.

Bilen de köpt är en Citroën C-Zero, som för övrigt var först ut på den svenska marknaden. Den har en räckvidd på 15 mil och kan med snabbladdningsstolpe laddas till 80% på en halvtimme.

För att utnyttja elbilen optimalt har företaget låtit bygga en egen laddstolpe vid parkeringsplatsen i garaget.

–Öresundskraft hjälpte oss även med installationen. Det fungerar ännu bättre än vi hade tänkt oss. Vi kör mest korta sträckor och laddar batteriet varje eller varannan dag, berättar Mikael Bohlin.

Laddstolpe på offentlig parkeringsplats
Ole Andersson
vid stadsbyggnadsförvaltningen i Helsingborg har också lånat elbil via Öresundskraft och det gör han gärna igen.

- I arbetet med att främja etableringen av elbilar i staden och regionen är det viktigt med en fungerande infrastruktur för laddning mm, framhåller Ole Andersson. Just nu planerar vi för en laddstolpe som ska uppföras på Söder. Den ska vara på plats i början av våren och detta är helt i linje med våra ambitioner att göra Helsingborg till en elbilsvänlig stad, berättar Ole Andersson.

Per Lundgren vid Öresundskraft är glad över att Radiocity Audio Video nu har en egen elbil och han är mycket positiv till stadens planer på att uppföra en laddstolpe på en offentlig parkeringsplats.

- Att få upp elbilsintresset i Helsingborg och hela Öresundsregionen ser vi som en stor och viktig uppgift. Öresundskraft har satsat på detta i flera års tid. Framgångar som vi kan inhösta gemensamt genom samarbete med olika verksamheter i staden ser vi som särskilt positiva, säger Per Lundgren.


För ytterligare information:

Per Lundgren, elbilsexpert, Öresundskraft, tel. 070-418 32 14
Mikael Bohlin, Radiocity, tel. 042-12 75 20
Katharina Sparre, Helsingborgs stad, tel. 042-490 32 39
Nicklas Viklund, Bilforum, Helsingborg, tel. 070-960 23 85
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft Med visionen ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” har vi höga krav på oss själva. Vårt avtryck på omvärlden ska minska - och vi har kommit en bra bit på väg. Övergången till biobränsle har minskat koldioxidutsläppen med 300 000 ton per år. Fordonsgas i stadsbussarna har förbättrat luften för Helsingborgarna och vi är en av de största påhejarna av elbilar. Vårt nya kraft-värmeverk kommer att göra fjärrvärme och el av restavfall.
Med bas i Helsingborg arbetar vi för en livskraftig Öresundsregion. 450 medarbetare ser till att 260 000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Mer info http://www.oresundskraft.se.

Presskontakt

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Relaterat innehåll

Relaterade event

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, energitjänster, bredband samt stadshubb för Internet of Things lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige