Gå direkt till innehåll
Expertis på export. Jesper Baaring från Öresundskraft ska dela med sig av sina kunskaper om Filbornaverket vid en konferens i Jakarta, Indonesien.
Expertis på export. Jesper Baaring från Öresundskraft ska dela med sig av sina kunskaper om Filbornaverket vid en konferens i Jakarta, Indonesien.

Pressmeddelande -

Han ska lära Indonesien om rökgasrening

Den 9 september bär det av till Jakarta i Indonesien för Jesper Baaring på Öresundskraft. På en stor konferens ska den tidigare projektchefen för Filbornaverket i Helsingborg tala om rökgasrening och askhantering.

Konferensen där Jesper Baaring deltar arrangeras av den indonesiska havsmyndigheten tillsammans med nordiska ambassader. Indonesien, som består av 13 000 öar, har som mål att minska mängden plast som hamnar i havet. Man har antagit en nationell plan för detta där avfallsförbränning ses som en del av lösningen - att minska mängden plast som når havet och öka energiproduktionen.

Bland övriga svenska organisationer på konferensen finns bland annat Energimyndigheten, Naturvårdsverket och IVL Svenska Miljöinstitutet. Även ambassadörerna från Sverige, Norge, Finland och Danmark deltar.

– Det är en stor konferens med en bred publik från myndigheter och näringsliv. Vi är ett 30-tal talare kring allt från regelverk och politik till teknik och finansiering. Målet är ge underlag till en bredare förståelse för avfallsförbränning. Själv kommer jag att berätta om Filbornaverket och hur väl vi har lyckats möta de europeiska utsläppskraven, berättar Jesper Baaring.

Och han kan sitt Filbornaverk. Som projektchef ledde Jesper Baaring det mångåriga miljardprojektet från start till mål.

– Det känns väldigt bra att vara med och i någon mån påverka den ödesfråga som plast i haven är. Att Öresundskraft deltar är tack vare vårt arbete inom Nordic Heat där vi delat med oss av vårt energi- och fjärrvärmekunnande till England och andra länder. Där deltar även Energimyndigheten och det ledde till inbjudan till Jakarta.

Mer information:
Jesper Baaring, projektchef, Öresundskraft, tel. 070-418 39 79
Lars-Inge Persson, Strategisk Affärsutveckling, Öresundskraft, tel. 070-617 39 05

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft ägs av Helsingborgs stad och ser till att 260 000 kunder i nordvästra Skåne får bra energi varje dag - alltifrån fjärrvärme, elektricitet och fjärrkyla till gas, bredband, stadshubb för Internet of Things och servicetjänster. Vi gör allt - och ger allt - för att våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Det gör vi bland annat genom att ta vara på planetens resurser på bästa sätt. Allt i samklang med vår vision "Energi för en bättre värld. Kraft för regionen". Eller som vi brukar säga: Bra energi. Det är vad vi ger och gör. http://oresundskraft.se

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35
Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt 070-000 36 44

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige