Följ Öresundskraft

Han ska lära Indonesien om rökgasrening

Pressmeddelande   •   Sep 06, 2017 08:20 CEST

Expertis på export. Jesper Baaring från Öresundskraft ska dela med sig av sina kunskaper om Filbornaverket vid en konferens i Jakarta, Indonesien.

Den 9 september bär det av till Jakarta i Indonesien för Jesper Baaring på Öresundskraft. På en stor konferens ska den tidigare projektchefen för Filbornaverket i Helsingborg tala om rökgasrening och askhantering.

Konferensen där Jesper Baaring deltar arrangeras av den indonesiska havsmyndigheten tillsammans med nordiska ambassader. Indonesien, som består av 13 000 öar, har som mål att minska mängden plast som hamnar i havet. Man har antagit en nationell plan för detta där avfallsförbränning ses som en del av lösningen - att minska mängden plast som når havet och öka energiproduktionen.

Bland övriga svenska organisationer på konferensen finns bland annat Energimyndigheten, Naturvårdsverket och IVL Svenska Miljöinstitutet. Även ambassadörerna från Sverige, Norge, Finland och Danmark deltar.

– Det är en stor konferens med en bred publik från myndigheter och näringsliv. Vi är ett 30-tal talare kring allt från regelverk och politik till teknik och finansiering. Målet är ge underlag till en bredare förståelse för avfallsförbränning. Själv kommer jag att berätta om Filbornaverket och hur väl vi har lyckats möta de europeiska utsläppskraven, berättar Jesper Baaring.

Och han kan sitt Filbornaverk. Som projektchef ledde Jesper Baaring det mångåriga miljardprojektet från start till mål.

– Det känns väldigt bra att vara med och i någon mån påverka den ödesfråga som plast i haven är. Att Öresundskraft deltar är tack vare vårt arbete inom Nordic Heat där vi delat med oss av vårt energi- och fjärrvärmekunnande till England och andra länder. Där deltar även Energimyndigheten och det ledde till inbjudan till Jakarta.

Mer information:
Jesper Baaring, projektchef, Öresundskraft, tel. 070-418 39 79
Lars-Inge Persson, Strategisk Affärsutveckling, Öresundskraft, tel. 070-617 39 05

Öresundskraft ägs av Helsingborgs stad och ser till att 260 000 kunder i nordvästra Skåne får bra energi varje dag - alltifrån fjärrvärme, elektricitet och fjärrkyla till gas, bredband, stadshubb för Internet of Things och servicetjänster. Vi gör allt - och ger allt - för att våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Det gör vi bland annat genom att ta vara på planetens resurser på bästa sätt. Allt i samklang med vår vision "Energi för en bättre värld. Kraft för regionen". Eller som vi brukar säga: Bra energi. Det är vad vi ger och gör. http://oresundskraft.se

Bifogade filer

PDF-dokument