Gå direkt till innehåll
Öresundskraft och Preem laddar elbilar

Pressmeddelande -

Öresundskraft och Preem laddar elbilar

Öresundskraft och Preem har inlett samarbete för laddning av elbilar. Preem upplåter plats för snabbladdare på sju av sina stationer, varav merparten i Västsverige.

Laddplatserna, som ska vara på plats under 2015, ingår i den kedja av 35 snabbladdningsstationer som Öresundskraft uppför längs större vägar under varumärket CLEVER. Danska CLEVER A/S är Skandinaviens största företag på området elbilsladdning och har etablerats i Sverige genom Öresundskraft. Sedan i juli är Jämtkraft hälftenägare av CLEVER Sverige AB.

– CLEVER gör det lätt att köra elbil. Vid årets slut kan en elbilsförare ladda sin bil hela vägen från södra Sverige till Stockholm, över till Göteborg och tillbaks söderut, sammanlagt 160 mil. Genom samarbetet med Preem kompletterar vi nätet med snabbladdare på viktiga, geografiska punkter för att få tillförlitlig och snabb laddning hela vägen. Det säger Anders Östlund, vd vid Öresundskraft.

– Elbilar är ett alternativ för att på ett hållbart sätt kunna minska utsläppen av växthusgaser från den fordonsflotta som idag rullar på Sveriges vägar. När de nya installationerna är igång kan sammanlagt 15 av Preems stationer erbjuda snabbladdare till elbil, säger Anders Collin, produktchef på Preem

Laddkort och förnybar el från CLEVER kommer att kunna köpas i butiken på stationen. Det betyder att alla elbilskunder, även de som inte är CLEVER-kunder, kan ladda sin bil.

De 35 snabbladdarna ingår i “European Long-distance Electric Clean Transport Road Infrastructure Corridor”(ELECTRIC) och delfinansieras ur EU:s TEN-T-program. Målet är en kedja av snabbladdare längs större motorvägar för att knyta samman Sverige, Danmark, Tyskland och Holland.

Mer information:
Christer Nilsson, projektledare, Öresundskraft, 070-418 37 12
Anders Collin, produktchef Preem, 072-224 12 69
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, 070-418 34 35
 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskrafts vision ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från restvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. 365 medarbetare ser till att 260.000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. http://www.oresundskraft.se.

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35
Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt 070-000 36 44

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige