Gå direkt till innehåll
Jämtkraft blir delägare i CLEVER

Pressmeddelande -

Jämtkraft blir delägare i CLEVER

Jämtkraft går in som hälftenägare i CLEVER Sverige AB. ”Ett beslut som ritar om kartan för elbilsladdning i Sverige” menar Öresundskraft.

CLEVER erbjuder laddare för hemmet, arbetsplatsen och publik snabbladdning. Konceptet innefattar också betallösningar för den el som bilarna laddas med. Målet är att etablera en ledande position på den växande, svenska marknaden för elbilsladdning.

­– Jämtkraft identifierade tidigt trenden mot ett växande intresse för elbilar och vi har velat bejaka den utvecklingen. Nu tar vi nästa steg i utvecklingen inom laddinfrastruktur och för ett klimatsmartare samhälle, säger Anders Ericsson, vd för Jämtkraft.

Sedan 2009 har Jämtkraft arbetat för att underlätta introduktionen av elbilar i sin region. Företaget har bland annat en aktiv roll i Green Highway-projektet med fokus på Tröndelag, Jämtland och Västernorrland.

I Jämtkrafts nätområde finns idag över 90 publika laddpunkter som nu kommer att förses med CLEVERs ladd- och betallösningar.

– Det är med stor glädje vi hälsar Jämtkraft välkomna som hälftenägare, säger Öresundskrafts vd Anders Östlund.

– Det är ett beslut som ritar om kartan för elbilsladdning i Sverige. Jämtkraft har värdefull erfarenhet och ett nätverk av laddare som geografiskt kompletterar det som CLEVER bygger i södra Sverige. Nu tar vi ett stort steg för att förverkliga vår gemensamma vision: att göra det lätt att köra elbil i hela landet.

Mer information
Anders Östlund, vd, Öresundskraft, tel. 070-418 30 80
Arne Jansson, projektansvarig CLEVER, Jämtkraft, tel. 019-603 28 51
Karin Bodén, pressansvarig, Jämtkraft, tel. 063- 57 74 72
Nathalie Kinell, kommunikationsansvarig CLEVER Sverige AB, tel. 070-000 35 51

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskrafts vision ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från restvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. 365 medarbetare ser till att 260.000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. http://www.oresundskraft.se.

Kontakter

Anders Östlund

Anders Östlund

VD Verkställande direktör, Öresundskraft 042-490 30 80

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige